Julkaistu: 10.08.2018 21:54
-
Päivitetty: 10.08.2018 22:12

Harvinaista herkkua Kantolassa – Linnacruising alkoi elokuvanäytöksellä

 • Hattulalaiset Mandi Mustiala ja Mattias Anomaa saapuivat elokuviin vuoden 1926 Fordilla, joka lienee viikonlopun iäkkäimpiä kulkupelejä. Kuva: Riku Hasari
  Hattulalaiset Mandi Mustiala ja Mattias Anomaa saapuivat elokuviin vuoden 1926 Fordilla, joka lienee viikonlopun iäkkäimpiä kulkupelejä. Kuva: Riku Hasari
 • Jari Isopahkalan paristakymmenestä jenkkiautosta Linnacruisingiin pääsi kahdeksanpaikkainen Chrysler Newport (1964), jonka saa yöpymiskelpoiseksi kumoamalla takapenkkien selkänojat. Kuva: Riku Hasari
  Jari Isopahkalan paristakymmenestä jenkkiautosta Linnacruisingiin pääsi kahdeksanpaikkainen Chrysler Newport (1964), jonka saa yöpymiskelpoiseksi kumoamalla takapenkkien selkänojat. Kuva: Riku Hasari
 • Kuva: Riku Hasari
  Kuva: Riku Hasari
 • Kuva: Riku Hasari
  Kuva: Riku Hasari
 • Kuva: Riku Hasari
  Kuva: Riku Hasari
 • Kuva: Riku Hasari
  Kuva: Riku Hasari
 • Kuva: Riku Hasari
  Kuva: Riku Hasari
 • Linnacruisingin perjantai huipentui kotimaisen Rumble-elokuvan drive-in-näytökseen. Kuva: Riku Hasari
  Linnacruisingin perjantai huipentui kotimaisen Rumble-elokuvan drive-in-näytökseen. Kuva: Riku Hasari
 • Kuva: Riku Hasari
  Kuva: Riku Hasari
 • Janne Vasalan Buick Sport Wagon vuodelta 1965. Kuva: Riku Hasari
  Janne Vasalan Buick Sport Wagon vuodelta 1965. Kuva: Riku Hasari
 • Tuuloslainen Niko Roivainen, lammilainen Eveliina Ranta ja Fanni-koira saapuivat drive-in-elokuviin vuoden 1957 Oldsmobilella. Kuva: Riku Hasari
  Tuuloslainen Niko Roivainen, lammilainen Eveliina Ranta ja Fanni-koira saapuivat drive-in-elokuviin vuoden 1957 Oldsmobilella. Kuva: Riku Hasari

Kuudettatoista kertaa järjestettävä Linnacruising pärähti käyntiin perjantai-iltana suomalaisittain harvinaisella huvilla eli drive-in-elokuvanäytöksellä.

Kantolan tapahtumapuistoon pystytetyn rekkaskriinin ääreen kokoontui toistasataa autollista ja useita moottoripyöräseurueita.

Tuuloslainen Niko Roivainen ja lammilainen Eveliina Ranta sekä Fanni-koira saapuivat ensimmäiseen drive-in-näytökseensä Roivaisen mintunvihreällä jenkkiautolla.

– Auto on 57-vuoden Oldsmobile, jonka olen saanut enoltani perinnöksi, esitteli viidettä kertaa Linnacruisingiin osallistuva Roivainen.

Hän ajaa Oldsmobileaan jokaisena kesäviikonloppuna ja toisinaan arkisia työmatkojakin.

Roivaisen mukaan Fanni on tyttöystävää innokkaampi ajokumppani, ja hyvin koira vaikutti viihtyvän myös parkkeeratussa autossa.

 

Hattulalaiset Mandi Mustiala ja Mattias Anomaa seurasivat elokuvanäytöstä autossa, joka on todennäköisesti yksi vanhimpia Linnacruisingiin osallistuvia.

Mustaa, vuonna 1926 Fordin renkaita koristavat puiset vanteet.

– Olen ajanut tällä Turkuunkin asti, keväällä tuli käytyä Lahdessa. Auto kulkee hyvässä alamäessä parhaillaan kuuttakymppiä, Anomaa hymähtää.

– Ihmisiä ei kuitenkaan yleensä haittaa, vaikka tämän näköinen auto ajaisi edessä vähän hitaasti, hän jatkaa.

Tapahtumapuistossa näytetyn Rumble-elokuvan äänentoisto hoitui pitkälti Linnacruisingin oman radiokanavan kautta, mikä aiheutti pieniä lisäjärjestelyitä yli 92-vuotiaalla autolla drive-in-näytökseen saapuneille.

– Radion sijaan yritämme saada ääniraidan kuuluviin kännykän kautta.

 

Riihimäeltä saapuneiden Vasaloiden autoon, 1965-vuosimallin Buick Sport Wagoniin, elokuvan ääniraita kuului hyvin.

Janne Vasala laskeskelee tämän vuoden Linnacruisingin olevan hänen viidentensä tai kuudentensa.

– Kyllähän tämä on yksi kesän päätapahtumista, johon tulee lähdettyä läheisen sijainnin ja hyvien järjestelyjen vuoksi. Suhtaudun avoimin mielin Kantolan tapahtumapuistoon uutena tapahtumapaikkana, ei tämä välttämättä huono ole, hän mietti.

Vasala muistelee lämmöllä aikaa, jolloin Linnacruising järjestettiin vielä Hattulan entisessä Lasihovissa.

– Siellä oli ihan omanlaisensa fiilis, mutta ymmärtäähän sen, että uudenlaisia paikkoja on etsittävä tapahtuman kasvaessa.

Janne Vasalan lisäksi Buickin kyydissä elokuvaa katselivat Raisa Vasala, Oona Vasala ja Tiia Roivas. HäSa

 

Tärppejä Linnacruisingin lauantaihin

"Savu vapaa" burnis- eli renkaanpolttosuoralla kello 10.30–11.30

Burniskisa kello 12–13, palkintojenjako kello 15.

F2- ja F4-veneiden ajonäytökset Vanajavedellä klo 12, 13.30 ja 15.30. Näytökset kestävät 20 minuuttia kerrallaan.

Yhteisajelu kello 17–19. Noin 30 kilometriä pitkä reitti kulkee Kantolasta Aulangon, Pekolan ja Parolan kautta kohti Hämeenlinnan keskustaa ja takaisin tapahtumapuistoon.

Iltaohjelma alkaa kello 20.

Lauantaina Linnacruisingissa esiintyy kaikkiaan yhdeksän live-bändiä.

Tarkka ohjelma ja aikataulut osoitteessa http://www.linnacruising.com/

Hämeenlinnassa on sovittu järjestettäväksi +50-vuotiaiden tanssi-iltoja kerran kuussa.Tanssit pidetään Emilia Klubi -ravintolassa, jossa ensimmäiset tanssit pidettiin viime toukokuussa.Nyt kesän jälkeen ensimmäinen tanssi-ilta on perjantaina 17.8.Vuoden loput yli 50-vuotiaiden tanssit ovat 14.9,  19

Mies tuomittiin pakottamisen ja niskoittelun lisäksi ampuma-aserikoksesta, sillä hänen kotoaan löytyi kuuteen eri aseeseen sopivia patruunoita sekä sarjatuliaseen lipas. Asunnosta löytyi myös pieniä määriä amfetamiinia, metamfetamiinia, marihuanaa ja diapam-tabletteja.

Keski-ikäinen mies esitteli lääkärille käsiasetta ja vaati mieleistään lääkereseptiä Jukolan terveysasemallla viime vuoden marraskuussa.Reseptiä vaatinut mies sai viime huhtikuussa 60 päivän ehdollisen vankeustuomion muun muassa pakottamisesta ja niskoittelusta poliisia vastaan.

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sari Raution elämässä on aina ollut paljon läheisiä ihmisiä ja tukiverkkoja. Nytkin hänen talossaan asuu kolme sukupolvea, kun äiti muutti paritalon toiseen päähän. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) on tottunut siihen, että elämässä tehdään paljon asioita ja että umpikujia ei ole. Elämäntapa juurtui häneen jo lapsuudenkodissa Pohjois-Suomessa.Oli sinänsä tragedia, että Raution äiti jäi nuorena leskeksi kahden lapsen kanssa.

Tero Suntialan ja Heidi Mehtovuoren maitotilan laidunnusalue on perinneympäristö. He saivat alueen ylläpitoon 1200 euron tuen sähkönsiirtoyhtiö Fingridiltä, jonka voimajohto kulkee sen yli. Kuva: Esko Tuovinen

Maanomistajat voivat nykyään saada perinneympäristönsä hoitoon Fingrid oyj:ltä rahallista tukea, mikäli heidän maillaan on yhtiön rakentama voimajohto.Perinneympäristö on perinteisten elinkeino- ja maankäyttötapojen muovaama luontotyyppi, jolla esiintyy uhanalaisia lajeja.