Uutiset

Kanta-Hämeen maahanmuuttoluvut maan kolmanneksi pienimmät

Kanta-Hämeeseen muutetaan ulkomailta edelleen verrattain vähän, kertovat Hämeen liiton ja Tilastokeskuksen tilastotiedot. Tilastoista selviää maan väestönkehitys tammi-kesäkuun ajalta.

Kun kaikki Suomen 20 maakuntaa laitetaan järjestykseen alkuvuotta koskevien maahanmuuttolukujen perusteella, Kanta-Häme on listauksen 18. sijalla. Viime vuonna sijoitus oli 19:s. Tänä vuonna vain Keski-Pohjanmaalle ja Itä-Uusimaalle on muuttanut Kanta-Hämettä vähemmän uusia asukkaita Suomen ulkopuolelta.

Kanta-Hämeen väkiluku vahvistui alkuvuoden aikana yhteensä 94:llä ulkomailta muuttaneella. Tämä nettomaahanmuuttoluku saadaan, kun maahan tulleiden määrästä vähennetään maasta lähteneiden määrä. Hämeenlinnan, Riihimäen ja Forssan seutukunnista nettomaahanmuutto oli suurinta Hämeenlinnan seudulla.

Kanta-Häme on kirinyt alkuvuoden aikana maan toiseksi muuttovoittoisimmaksi maakunnaksi 325 uudella asukkaallaan. Muiden maakuntien alueelta muutettiin enemmän vain Uudellemaalle. Viime vuonna vastaavaan aikaan Kanta-Hämeen sijoitus oli kolmas.

Koko väestönkasvussa Kanta-Häme pitää nyt maan kuudetta sijaa. (HäSa)

Päivän lehti

26.1.2020