Uutiset

Kanta-Hämeen Maakuntakomppanian harjoituksiin osallistui puolitoistasataa reserviläistä.

Ampumaharjoitusalueen kuiva hiekka pöllysi Maakuntakomppanian harjoitellessa keskiviikosta lauantaihin Hätilässä.

-Nyt on takana suora-ammunnat ja valmistaudumme vahvennetun joukkueen puolustusammuntaan, aikaa on kymmenen minuuttia, selvitti harjoitukseen reservistä käsketty Tom Helin torstaina puolilta päivin.

Harjoitukseen hän sanoi halunneensa osallistua ulkomailta asti. Päivien tunnelmat hän tiivisti: ”Viikko metsässä on tervettä jokaiselle suomalaiselle.”

Yli sadastaviidestäkymmenestä mukaan käsketystä reserviläisestä koostunut joukko valmistautui harjoitukseen alkuviikolla Panssariprikaatissa. Kahden päivän aikana he osallistuivat prikaatissa kuntotesteihin, perehtyivät puolustusvoimien määräyksiin ja heille kirjoitettiin tarvittavat lupatodistukset muun muassa puolustusvoimien ajoneuvoille.

Hätilässä harjoituspäiviin sisältyi ammuntojen ohessa niin aseenkäsittely- kuin suojelu- ja viestikoulutus oheistoimintoineen, kulunvalvontapaikan perustaminen sekä kolmen tunnin paketti vastaerikoisjoukkotoimintaa.

-Nyt koossa on koko komppania, kun mukaan on käsketty myös tulenjohto- ja kranaatinheitinosat, kiitteli Kanta-Hämeen Maakuntakomppanian pääkouluttaja, majuri Petteri Tammi. (HäSa)

Päivän lehti

25.11.2020

Fingerpori

comic