Uutiset

Kanta-Hämeen verotoimisto lähetti tuhansia virheellisiä veropäätöksiä

Kanta-Hämeen verotoimisto on tällä viikolla postittanut asiakkailleen noin 3000 virheellistä verotuspäätöstä.

Virheellisiä verotuspäätöksiä postitettiin palkka- ja etuustulon saajille ja ne koskevat lähinnä matkakuluja tai muita vähennyksiä kuten kotitalousvähennystä.

Inhimillinen erehdys
Verotoimiston mukaan asiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään saatuaan virheellisen päätöksen.

Keskeneräisen verotuspäätöksen saaneelle lähetetään korjattu verotuspäätös syys-lokakuun aikana.

3000 virheellistä päätöstä pääsivät lipsahtamaan verottajalta keskeneräisinä. Koska tietoja ei ollut vielä ehditty käsitellä, eivät päätösten euromäärätkään välttämättä pidä paikkaansa.

– Joidenkin kohdalla puhutaan isoistakin euromääristä esimerkiksi matkakulujen kohdalla, verojohtaja Sirkku Mäkelä Kanta-Hämeen verotoimistosta kertoo.

Verotoimisto on tällä viikolla postittanut yhteensä noin 33 000 verotuspäätöstä, joista noin joka kymmenes lipsahti ulos keskeneräisenä. Virhe tapahtui tulostusvaiheessa.

– Meille kävi ihan inhimillinen erehdys. Tulostukset tilataan päätöksessa olevan numerosarjan mukaan ja nyt sitten tilattiin virheellinen numeroväli, Sirkku Mäkelä kertoo.

Muutoksia voi tulla
Virheellisen päätöksen voi mahdollisesti tunnistaa siitä, että asiakkaan vaatimuksen kohdalle on arvoksi merkitty ”1”. Tämä ei kuitenkaan koske kaikkia päätöksiä.

– Koska päätökset lähtivät keskeneräisinä, ei niissä olevia vähennyksiä ole vielä ehditty käsitellä. Sinne voi tulla vielä suuriakin muutoksia, Mäkelä huomauttaa.

Erityisesti veronpalautuksia ”ostavien” pikavippiyritysten kanssa asioidessa kannattaa Mäkelän mukaan itse varmistaa huolellisesti, että nyt postissa tulevan päätöksen luvut vaikuttavat asiallisilta.

Mäkelän mukaan edellinen vastaava virhe tapahtui joitakin vuosia sitten. (HäSa)