Uutiset

Kanta-Hämeessä etsitään keinoja keventää eläinlääkärien työtä

Eläinlääkärien työkenttä on muuttumassa ja ammattikunta kovilla.

– Kun saman eläinlääkärin pitäisi pystyä hoitamaan hyvin sekä pieneläinvastaanotto että tuotantoeläimet tiloilla, ammattitaito on kovilla, sanoo Etelä-Suomen läänineläinlääkäri Inna Ilivitzky.

Runsaat kaksi vuotta istunut eläinlääkinthuoltolakityöryhmä on valmistellut uutta lakia, mutta laki saadaan Ilivitzkyn mukaan voimaan todennäköisesti aikaisintaan vuoden 2008 lopulla.

Lakia odoteltaessa Kanta-Hämeen maakunnan eläinlääkäritilanteeseen haetaan helpotusta hakemalla uusia tapoja jakaa työt ja kustannukset.

– Kesään mennessä kuntien palkkaamalta konsultilta odotetaan malleja, joiden mukaan voidaan jo kesän aikana toimia ja hakea mahdollisimman edullisia tapoja, Ilivitzky kaavailee.

Kanta-Hämeessä haettavan ratkaisun tavoitteet ovat Ilivitzkyn mukaan saada työt järjesteltyä siten, että eläinlääkärit jaksavat viroissaan.

Virkaeläinlääkärien päivystyksiin haetaan apua myös call centeristä eli puhelinkeskuksesta, jossa päivystysaikaan vastaa ammattitaitoinen eläintenhoitaja tai eläinlääketieteen opiskelija ohjaamassa asiakkaat maakunnassa sopivan päivystävän eläinlääkärin puheille. (HäSa)

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic