Uutiset

Kanta-Hämeessä kohtuullisen turvallista

Kanta-Hämeen turvallisuustilanne on alkuvuonna ollut kohtuullinen, vaikka poliisivahvuus on vähentynyt, Kanta-Hämeen poliisista kerrotaan.

Esimerkiksi hälytystehtävien määrä on ollut maakunnassa lievässä laskussa. Poliisi suoritti noin 14 500 kiireellistä tehtävää, joka on 500 kappaletta edellisvuotta vähemmän. Päihtyneitä kuitenkin otettiin talteen samaan tahtiin kuin viime vuonna.

Tammi-kesäkuun aikana poliisin tietoon tuli yhteensä 13 055 rikosta, joka on edelliseen vuoteen verrattuna noin 2 800 rikosta vähemmän.


Rattijuoppoja kiinni aiempaa enemmän

Eniten vähenivät liikennerikkomukset. Liikennevalvonnan resursseja on kuitenkin jouduttu vähentämään, ja tästä syystä poliisi on keskittynyt etenkin liikennejuopumusvalvontaan. Rattijuoppoja saatiinkin kiinni aikaisempaa enemmän.

Huumausainerikoksia paljastui 254 kappaletta, mikä on lähes 14 prosenttia edellisvuotta vähemmän. Pahoinpitelyjä kirjattiin aiempaa enemmän, yhteensä 558 kappaletta.

Asuntomurtojen määrissä ei ole muutosta, vaikka Forssan, Tammelan ja Jokioisten alueella kyseisiä rikoksia on kirjattu normaalia enemmän. Liikemurrot ja automurrot ovat Kanta-Hämeessä kuitenkin vähentyneet. (HäSa)