fbpx
Uutiset

Kanta-Hämeestä satoja Jukolan rasteille

Kaupunkisuunnistuksen ideana on, että jokainen etsii haluamassaan järjestyksessä tunnin ajan niin monta karttaan merkittyä rastia kuin ehtii. Järjestys, miten rasteja hakee, on vapaavalintainen.

Hämeenlinnan Suunnistajat lähettää viikonvaihteen 68. Jukolan viestiin seitsemän veljesseitsikkoa ja kahdeksan venlakvartettia eli runsaat 80 henkilöä Lappee-Jukolaan Lappeenrannan Raipon maastoihin. Kaikkiaan mukana viesteissä on 1707 Jukolan joukkuetta ja 1297 Venlojen nelikkoa.

Maakunnasta mukaan lähtee kaikkiaan yli 400 suunnistajaa: Suuntavaisto SK:sta on neljä veljessarjaa ja viisi Venlajoukkuetta, Hauhon Sisusta 4+3, Lounais-Hämeen Rastista 3+3, ja Hämeenlinnan Tarmosta 2+3. Lammin Säkiä, Kalvolan Keihäs ja Riihimäen Suunnistajat ovat mukana 2+2-ryhmillä.

Tuttuun tapaan eniten joukkueita, 16+20, löytyy Helsingin Suunnistajilta. Kansainvälisyyttä edustaa 25 maata. Eniten monia kansallisuuksia joukkueissaan tuovat ruotsalaiset 260 kokoonpanolla. Norjasta tulee 121, Venäjältä 58, Latviasta 51 ja Virosta 36 joukkuetta. Eksoottisimpia maita ovat Kiina ja sen hallinnoima Hong Kong.

Lähes 18 000 kilpailijan lisäksi paikalle lähtee lähes saman verran kisan seuraajia. Sateen sattuessa on viestejä taas mahdollisuus seurata Ylen lähetyksinä läpi yön. HäSa

Asiasanat

Menot