Uutiset

Kanta-Voutila kiinnostaa päivähoitoa

Kanta-Voutilan vanhainkodin tulevasta käytöstä tehdään selvitys. Yhtenä vaihtoehtona esillä on tilojen hyödyntäminen lasten päivähoidossa.

Ikäihmisten lautakunta on käsitellyt Kanta-Voutilan tilannetta aiemmin tänä vuonna. Vanhan rakennuksen tilat ovat hankalat vanhusten ympärivuorokautisen hoivan kannalta, mutta voisivat toimia päiväkotina. Tosin silloinkin ne vaatisivat remontointia.


Pallo ikäihmisten palveluilla

-Pallo on nyt ikäihmisten palvelujen puolella, me emme ole ajamassa ketään pois mistään. Mutta jos tilanne on sellainen, että he päättävät luopua Kanta-Voutilasta, rakennus kiinnostaa meitä ilman muuta, sanoo lasten ja nuorten palvelujen tilaajapäällikkö Antti Karrimaa.

Ikäihmisten palvelujen tilaajajohtaja Jukka Lindberg kertoo, ettei mitään aikatauluja ole lyöty lukkoon. Selvitysten pitäisi kuitenkin valmistua niin, että ikäihmisten lautakunta voisi ottaa kantaa Kanta-Voutilan tulevaan käyttöön toukokuussa.

-Vanhusten ympärivuorokautisen hoivan tilojen vaatimukset kiristyvät koko ajan. Siitä näkökulmasta en pidä todennäköisenä sitä, että Kanta-Voutilaan päätettäisiin tehdä mittava remontti, Lindberg sanoo.


Länsipuolella jatkuva pula

Antti Karrimaa huomauttaa, että päivähoidon puolella selvitellään koko ajan myös muita ratkaisuja, sillä kantakaupungin länsiosissa on jatkuva pula lasten päivähoitopaikoista.

Samaan aikaan varsinkin Nummen päiväkoti olisi joko raskaan peruskorjauksen tai uudisrakennuksen tarpeessa. Samoin Jukolan päiväkotia pitäisi remontoida.

-Remontteja ja uuden rakentamista tutkitaan myös, mutta niiden rinnalla kannattaa selvittää Kanta-Voutilan mahdollinen soveltuvuus päiväkotitiloiksi, Karimaa sanoo.

Vanhainkodin yhteydessä toimii tällä hetkellä Nummen päiväkodin esiopetusryhmä, joka siirtyi sinne vuosi sitten.

Voutilakeskukseen kuuluvassa Kanta-Voutilassa on tällä hetkellä 45 asukaspaikkaa. Jukka Lindberg kertoo, että Hämeenlinnassa on parhaillaan vireillä useita yksityisiä tehostetun palveluasumisen ja dementiahoivan rakennushankkeita, eli korvaavia tiloja on tulossa. (HäSa)