fbpx
Uutiset

Kantaako astrologi vastuun neuvoistaan?

Tapasin lapsuuden ystäväni äskettäin ja hän kertoi minulle oman elämänsä tarinan. Kymmenisen vuotta sitten, kun hän oli ollut noin nelikymppinen, hän oli ystäviensä yllytyksestä tilannut astrologille ajan. Perheen ja työpaineiden alla hän oli kokenut voimattomuutta ja oli halunnut hakea apua. Noin tunnin kestänyt keskustelutuokio muutti ystäväni elämän kuitenkin kokonaan.

Aluksi astrologi oli puhunut varmoin sanakääntein hänelle tapahtuneista asioista: lapset, terveys, työ ja läheiset. Kaikki oli tuntunut niin todelliselta. Lähes jokaiselle astrologin ilmoittamalle asialle oli löytynyt järkevältä kuulostava selitys. Ja jos ei löytynyt, astrologi oli kertonut, että se usein selviää myöhemmin. Siinä sivussa astrologi oli kehunut häntä, suorastaan ylistänyt hänen hienoja ominaisuuksia ja lahjakkuuttaan.

Ystäväni kertoi tilanteen olleen erittäin miellyttävä ja läheinen. Menneisyyden käsittelyn jälkeen oli vuorossa tulevaisuuden ennustaminen. Astrologi oli sanonut, että ystäväni elää erittäin kriittistä aikaa elämässään ja hänen pitää päättää, mitä hän elämässään tekee, koska se vaikuttaa monta kymmentä seuraavaa vuotta.

Sitten oli etsitty ongelmakohtia ja nekin oli löydetty neljän kympin ikäiselle neljän lapsen työssäkäyvälle perheenäidille helposti: kaikki nuoruuden haaveet eivät toteutuneetkaan ja aviomieskään ei ollut osoittautunut elokuvien hurmuriksi.

Astrologi oli tulevien kymmenien vuosien uhkakuvien säestämänä kehottanut ystävääni tekemään muutoksen, oikein repäisemään elämässään, ennen kuin se on liian myöhäistä. Paljon muutoksia, nuoruuden haaveet tosiksi ja jos aviomieskään ei miellytä, niin hänkin saa mennä. Lisäksi astrologi oli kertonut, että uusi uljas prinssi odottaa jo oven takana.

Ystäväni oli aluksi alkanut elää nuoruuden asioita: harrastukset, vaatteet, musiikki, jopa autokin oli vaihdettu nuoruuden unelmamerkkiin. Koska kaikki tuntui menevän niin kuin astrologi oli kuvaillut, ystäväni otti eron myös miehestään.

Koska astrologi oli luvannut hänelle uuden paremman, lapset olivat jääneet hänen miehelleen. Mutta kuinkas kävikään. Elokuvien hurmuriprinssiä ei tullutkaan, tuli hetken huuma, jonka jälkeen ystäväni huomasi olevansa perheensä menettänyt onneton menneisyyttä etsivä aikansa kadottanut uhri.

Hän oli menettänyt kodin, lapsensa, aviomiehensä, suuren osan läheisiä. Petetyksi tulemisen jälkeen oli mennyt elämisen halukin ja työpaikka. Usean vuoden päihdeterapian kautta toivuttuaan hän oli alkanut selvittää asioita, jotka tuhosivat hänen elämänsä. Hän katsoi pöydällä olevaa perheensä kuvaa ja sanoi: moni lähtee astrologille hakemaan apua elämäntilanteeseensa tai omaan pahaan oloon eli on tavallaan sairas.

Millä oikeutuksella astrologi voi uhkakuvia maalailemalla neuvoa asiakastaan eroamaan puolisostaan? Ystäväni oli soittanut astrologilleen myöhemmin ja kysynyt asiasta. Astrologi oli pahoitellut tilannetta ja todennut, että ennustukset kyllä toteutuvat, mutta tapa saattaa selvitä vasta myöhemmin.

Ystäväni kohdalla astrologin ennustus toteutui kirjaimellisesti. Hänen elämässään tapahtui suuri muutos, joka vaikutti koko hänen loppuelämäänsä. Onko astrologilla vastuuta siitä, mitä hän sanoo tai neuvoo tekemään?

Huvista loppuelämän painajainen

Hattula

Menot