fbpx
Uutiset

Kantahämäläinen huumeoikeudenkäynti jatkuu

Kantahämäläisten huumekauppiaiden jutun käsittely oikeudessa jatkuu tänään maanantaina. Tänään luetaan syyte muun muassa huumeita Liettuasta toimittaneelle miehelle.

Kolmanneksi käsittelypäiväksi on määrätty ensi perjantai, jolloin ns. subutex-mies saa lisää syytteitä. Lisäksi syytettyinä on myös joukko huumeiden ostajia ja käyttäjiä.

Neljän kilon amfetamiinierän ja 700 Subutexin takavarikkoon päättyneen ison huumejutun oikeudenkäynti alkoi Hyvinkään käräjäoikeudessa viime perjantaina.

Ensimmäinen istuntopäivä kului pitkälti poliisin tekemän puhelinkuuntelun tallenteita kuunnellen. Miehet sopivat kaupoista, tapaamisista ja aineiden siirtelyistä puhelimessa.

Kun poliisi otti tekijät viime syyskuussa kiinni, Hämeenlinnan seudun amfetamiinikauppa hiljeni toistaiseksi.

Organisaatioon päästiin kiinni juuri, kun se oli saamassa toimintansa täyteen vauhtiin. Neljän kilon amfetamiinierään oli kerätty rahoitusta pienemmillä erillä.

Takavarikoidun amfetamiinin arvo katukaupassa olisi ollut noin 140 000 euroa. Subutexia saatiin takavarikkoon 700 kahdeksan milligramman tablettia. Niiden katumyyntiarvo olisi ollut 56 000 euroa.

Syytettyinä on muun muassa törkeistä huumerikoksista ankariin rangaistuksiin aiemminkin tuomittuja. Syyttäjä vaatii päätekijöille nytkin pitkiä vankeusrangaistuksia ja aiempien tuomioiden jäännösrangaistusten täytäntöönpanoa.

Takavarikko Ryttylässä
Viime perjantaina luettiin syytteet kolmelle miehelle, joiden jäljiltä löytyi Ryttylästä viime syksynä 3787 grammaa amfetamiinia yhden syytetyn asunnon läheltä. Tämän hallusta löytyi amfetamiinin katukauppakelpoiseksi jatkamiseen tarvittavia aineita ja välineitä.

Kolmikon yhtä jäsentä syytetään lisäksi 545 Subutex-tabletin ja 255 amfetamiinigramman myymisestä.

Syyttäjä vaatii Subutex-miehelle vähintään seitsemän ja puolen vuoden vankeusrangaistusta ja edellisistä tuomioista istumatta olevien 4 vuoden ja yhdeksän kuukauden jäännösrangaistusten panemista toimeen osaksi tai kokonaan.

Miehen aiempaa rikollisuutta syyttäjä pitää rangaistuksen koventamisperusteena. Syytetyltä vaaditaan korvauksia valtiolle 32 000 euroa.

Mies vapautui vankilasta viime vuoden tammikuussa. Hänet on aiemmin tuomittu muun muassa seitsemän vuoden ja kolmen kuukauden rangaistukseen törkeistä huume- ja väkivaltarikoksista. Mies johti vuoden 2003 tienoilla poikkeuksellisen väkivaltaista huumejengiä Hämeenlinnassa.

Hausjärveläiselle huumeiden kätkijälle syyttäjä vaatii vähintään kuuden ja puolen vuoden vankeustuomiota sekä aiemmista tuomioista jäljellä olevaa kuuden vuoden ja kahdeksan kuukauden jäännösrangaistusta toimeenpantavaksi kokonaan tai osittain. Tämä syytetty vapautui vankilasta viime vuoden huhtikuussa.

Kolmannelle isoon amfetamiinierään sekaantuneelle miehelle vaaditaan kuuden ja puolen vuoden tuomiota. (HäSa)

Menot