fbpx
Uutiset

Kantahämäläiset hyvässä vedossa Kalevan kisoissa

Hämeenlinnan Tarmosta Aino Honkamäki ja Noora Kauranen kilpailivat lauantaina Kalevan kisoissa ja molemmat ylsivät ennätyksiinsä.

Honkamäki päätti 7-ottelu-urakkansa sijalle 15 ennätyspistein 4319. Kymmenen joukkoon jäi eroa 301 pistettä. Toisen päivän sarja oli pituus 552, keihäs 34,90 ja 800 metriä 2.40,97.

– Pituus onnistui hyvin, mutta keihäässä jäin ennätyksestäni yli kolme metriä. Kasi oli taisteluvoitto ja otteluennätys tuli, joten olen tyytyväinen, 20-vuotias Honkamäki kertoi.

7-ottelun voitti Jutta Heikkinen (5603) ennen Saga Kivekästä (5444) ja Henna Palosaarta (5362).

Kauranen kellotti 100 metrin alkuerissä ennätyksensä 14,33 (13:s).

– Tämä oli tänä kesänä neljäs aitakisani ja sitä ennen edelliset kisani olivat kaksi vuotta sitten. Välissä oli taukoa terveysongelmien takia, mutta koko ajan olen treenannut. Tosi tyytyväinen olen juoksuuni, 21-vuotias aituri iloitsi.

Janakkalan Janasta Ville-Veikko Hanninen aloitti 10-ottelun pistein 3422 ja on seitsemäntenä reilu 300 pistettä mitalista.

– Tasaisen hyvää tekemistä ja ennätykset 100 ja 400 metrillä, Hanninen kommentoi.

Karsinnoista sunnuntain finaaleihin etenivät odotetusti Janan Niko Koskinen (seiväs) ja Riihimäen Kiskon Inga Linna (moukari). Molemmilla on kirkkain mitali tavoitteena.

– Jalka on kunnossa ainakin tällä hetkellä. Hypyt olivat korkeita vaikka hyppäsin vajaalla vauhdilla ja pienillä seipäillä. Tavoitteena huomenna on mestaruus ja ennätys, hallissa 541 ylittänyt 20-vuotias Koskinen linjasi.

21-vuotias Linna, joka oli karsinnan selvä ykkönen (66,47), puolustaa mestaruutta.

– Suunnitelmana oli heittää ensimmäisellä rennosti ja se toi teknisesti hyvän heiton, mistä on hyvä jatkaa samalla rentoudella mutta vielä terävämpänä finaaliin.

Janan Heikki Nieminen jahtaa satasen seitsemännen sijan jatkoksi sunnuntaina finaalipaikkaa myös 200 metrillä.

– Satasen ennätysjuoksun jälkeen lähden hyvillä mielin 200 metrille, jolla taidan olla tilastoissa korkeammalla kuin satasella. Mutta se on aina mysteeri kun sitä on tullut juostua vähemmän, 22-vuotias sprintteri ennakoi. HäSa

Asiasanat

Menot