fbpx
Uutiset

Kantakaupunkiin sittenkin 7. apteekki

Hämeenlinnan läntiselle apteekkialueelle perustetaan sittenkin uusi apteekki.

Korkein hallinto-oikeus on kumonnut Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksen, jolla se puolestaan kumosi silloisen Lääkelaitoksen apteekkilupapäätöksen 7. apteekin perustamisesta kanta-Hämeenlinnaan.

Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksestä valittivat KHO:hon Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea eli entinen Lääkelaitos ja hämeenlinnalainen yksityishenkilö Kari Ritvos.

-Lääkelaitoksen (22.12. 2008) tekemä päätös tulee nyt voimaan. KHO:n päätöksestä ei voi enää valittaa minnekään. Apteekkilupa tulee hakuun lähiviikkojen aikana, ja valittavan apteekkarin harkittavaksi jää, mihin hän apteekin perustaa läntisellä apteekkialueella, kertoo Fimean yliproviisori Sami Paaskoski.

Tarve uudelle apteekille syntyi, kun Ahveniston apteekki siirtyi Jukolasta Tiiriöön, koska apteekkari ei saanut sivuapteekkilupaa Tiiriön liikkeelleen. Jukolassa ei ole ollut apteekkia syksyn 2008 jälkeen.

Lääkelaitos perusteli apteekin tarvetta mm. läntisen apteekkialueen suurella väestömäärällä sekä keskussairaalan, päivystyksen ja ensiavun läheisyydellä.

Yliproviisori Sami Paaskoski kuitenkin muistuttaa, että ei ole lainkaan varmaa, tuleeko uusi apteekki juuri Jukolaan.

-Fimea ei pysty kahlitsemaan apteekin sijaintia yhteen yksittäiseen kaupunginosaan sijaintialueen sisällä. Nähtäväksi jää, mihin se sijoittuu.

Mikäli Fimea laittaa apteekkiluvan hakuun tämän kuun lopussa, hakuaika päättyisi joulukuun lopussa.

-Valinta voisi silloin mennä maalis-huhtikuulle. Vaikea ennakolta sanoa, kuinka moni lupaa hakee, mutta keskimäärin yhtä apteekkilupaa hakee parikymmentä henkilöä.

Neljä paikallista apteekkaria valitti aikoinaan hallinto-oikeuteen Lääkelaitoksen antamasta 7. apteekkiluvasta Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. (HäSa)

Menot