fbpx
Uutiset

Kantolan kiinteistöt nielaisee Peruskorjauskeskuksen

Kaupungin Kiinteistöyhtiö Kantolan kiinteistöt tavoittelee hallintaansa toista kaupungin yhtiötä Peruskorjauskeskus Oy Hämettä.

Kantolan Kiinteistöt on tehnyt sen osakkeista ostotarjouksen, jota kaupunginhallitus käsittelee maanantaina.

– Omistajapoliittisten linjausten ja yhtiöiden kuulemisten perusteella on päätetty eheyttää konsernirakennetta, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapio Vekka (kok.) perustelee.

– Konsernia pitää kehittää kokonaisuutena, jotta se toimii mahdollisimman tehokkaasti ja tuottaa palveluja kuntalaisille ja elinkeinoelämälle. Kahden pienehkön yhtiön yhdistäminen tytäryhtiöiksi tai niiden fuusioiminen vahvistaa molempien toimintaedellytyksiä.

Kantolan kiinteistöt vetoaa tarjouksessaan myös siihen, että omistajapoliittisissa linjauksissaan kaupunki tavoittelee konsernirakenteen virtaviivaistamista ja yhtiöiden järjestämistä toimialoittain järkeviksi kokonaisuuksiksi.

Kantolan kiinteistöt tarjoaa osakkeista niiden nimellisarvon eli reilut 168 euroa.

Muita yhtiöitä osakkaina

Hämeenlinnan kaupungilla on Peruskorjauskeskus Oy Hämeen osake-enemmistö. Vähemmistöosakkaita ovat Hattulan kunta ja kaksi muuta kaupungin tytäryhtiötä – Hämeenlinnan Asunnot ja Sosiaalikehitys.

Päätösesityksenä on, että kaupunki myy osakkeensa nimellishintaan eli 9 420 eurolla.

Kantolan Kiinteistöt arvioi, että sen omistamien kiinteistöjen kunnostamisessa on hyötyä Peruskorjauskeskuksen osaamisesta, samoin myös uudisrakentamisessa.

Yhtiö tavoittelee kaikkia osakkeita hallintaansa kesäkuun loppuun mennessä. (HäSa)

Menot