fbpx
Uutiset

Kantolan saha-alue liian kallis ostettavaksi

Kantolan entisen saha-alueen omistaja Tradeka ei jättänyt ensimmäistäkään myyntitarjousta Hämeenlinnan kaupungille alueen kauppahinnasta epäviralliseen määräaikaan eli toukokuun loppuun mennessä.

– Totesimme (torstaina), että kauppaneuvotteluja ei kannata tässä vaiheessa jatkaa, koska hintanäkemyksemme ovat niin kaukana toisistaan. Otamme aikalisän ja palaamme asiaan myöhemmin, kun se tulee ajankohtaiseksi, kertoo apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo.

Hintahaitari liian suuri

Isosuon mukaan Tradeka haluaisi hinnoitella maan arvon sen nykyisen teollisuustonttikaavan mukaan, jolloin neliöhinnaksi tulee 70–80 euroa. Kaupunki taas olisi valmis maksamaan puistomaan hinnan, joka on 3–10 euroa neliöltä.

– Näiden alueiden arvottaminen samaan luokkaan ei ole oikeudenmukaista. Tradekan alue on kaavoitettu (pääosin) teollisuusalueeksi, eli se ei ole raakamaata, vaikka se näyttää siltä, toteaa Tradekaa neuvotteluissa edustava kiinteistöpäällikkö Jan Ingelin KJ-Kiinteistöjohto oy:stä.

Ingelin kertoo, että kauppa kaatui toiseenkin isoon ongelmaan.

– Mehän pohdimme kauppaa maanvaihtona, sillä ei voida olettaa, että kaupungilta löytyisi tällaisia rahamääriä kirstun pohjalta. Tällä hetkellä Hämeenlinnan kaupungilla ei kuitenkaan ole maata, jota antaa tilalle.

Lisätietoa kesäkuussa

Kaupunki on kiirehtinyt kauppaa, koska osaa Kantolan alueesta on suunniteltu maailmanluokan esiintyjien tapahtumapuistoksi jo kesälle 2013.

Nyt, kun kauppaneuvottelut raukesivat, esille nousi torstaina idea siitä, että Tradeka vuokraisi aluetta isoja tapahtumia varten.

– Alun perin Tradekalla oli aika jyrkkä kanta, että se vuokraisi tapahtumapuiston aluetta vain, jos kaupunki sitoutuisi ostamaan alueen, Juha Isosuo muistuttaa.

Kiinteistöpäällikkö Jan Ingelin aikoo nyt keskustella vuokraamisajatuksesta päämiehensä Tradekan kanssa. Vastaus saataneen 2–4 viikon sisällä. Mahdollista on, että tilanne jää nykyiselleen.

– Se ei ole kenenkään intressi. Meillä on vilpitön ajatus siitä, että olisi hyvä, jos alueelle tulisi jotain elämää. Nyt käydään keskustelua, miten se toteutuu ja kuka sen maksaa. Voisin kuvitella, että niin me, tapahtumajärjestäjät kuin kaupunkikin joutuisivat jotain investoimaan, Ingelin sanoo. (HäSa)

Menot