Uutiset

Kapanen haluaa päästä taas vauhtiin Kerhossa

HPK:n kapteenilla Niko Kapasella, 38, on edessään lauantaina tunteikas ottelu Liigan avauksessa Oulun Kärppiä vastaan. Menestyksekkään uran NHL- ja KHL-jäillä luonut keskushyökkääjä palaa kasvattajaseuransa paidassa Rinkelinmäen jäähalliin kuudentoista vuoden jälkeen. Lallin paluu tuttuun kaukaloon on taatusti merkittävä hetki myös HPK:n kannattajille.

– Kyllä tässä nyt kieltämättä hieman ekstralatausta on. Ainahan kauden ensimmäistä ottelua hieman jännittää, mutta nyt on edessä paluu kotiin ja osittain myös tuttuihin ympyröihin, Kapanen pohtii.

Kapasen esityksiä Kerhossa seurataan tarkasti ensimmäisestä vaihdosta alkaen. Mies kuitenkin muistuttaa, että syksyn ottelut saattavat olla vielä pelituntuman hakua. Kapasen kesän harjoitusjakso oli nimittäin tänä vuonna erilainen keväällä tehdyn polvioperaation takia.

– Kuntoutus ja harjoittelu ovat sujuneet kuitenkin ihan hyvin. Kropassa ei ole enää kipuja, ja koko ajan olen päässyt vetämään jäällä kovemmin, Kapanen kertoo.

HPK:n kipparilla on tilastoissaan kovia saavutuksia. Kapanen on juhlinut muun muassa kaksi kertaa KHL:n mestaruutta Ak Bars Kazanin riveissä (kausina 2009 ja 2010) ja MM-kultaa mies oli voittamassa Leijonissa keväällä 2011.

Suomen liigakaukaloissa Kapanen on pelannut HPK:ssa ja TPS:ssa 258 runkosarjan ottelua. NHL:n runkosarjassa Kapanen on tahkonnut Dallas Starsin, Atlanta Trashersin ja Phoenix Coyotesin väreissä 397 ottelua. KHL:ssa Kazania, HC Lev Prahaa ja Jokereita edustanut keskushyökkääjä urakoi puolestaan 399 peliä.

Kapasen mielivärejä on kuitenkin aina ollut HPK:n oranssi. Hämeenlinna on pysynyt vuosien saatossa myös miehen kotikaupunkina.

– Kaikki kesäthän olen viettänyt täällä ja harjoitellut myös aika paljon kavereiden kanssa. Olen myös asuneet täällä perheeni kanssa jo parin vuoden ajan, jonka pelasin Jokereissa. Nyt pääsen kuitenkin pitkästä aikaa todenteolla nauttimaan kotona olosta, sillä vieraspelimatkoiltakin ennättää yöksi omaan sänkyyn, Kapanen nauraa.

Kapanen uskoo Kerhon menestyvän Liigassa. Nuori ja kehityskelpoinen joukkue on mennyt eteenpäin pitkin harppauksin jo harjoituskaudella.

– Joukkueella on erittäin positiivinen ilme. Tavoitteenamme on edetä askel kerrallaan kohti loppukautta ja muokata ryhmää entistä tiiviimmäksi nipuksi, ja sitä kautta voittavaksi joukkueeksi, Kapanen kuvailee.

Myös liigajoukkueen taustalla tehdään Kapasen mielestä töitä uudella ilmeellä.

– Kokonaispaketti on kunnossa ja sehän on tässä hommassa tärkeää, Kapanen muistuttaa. HäSa

Asiasanat