fbpx
Uutiset

Kapiainen ei pääse roolistaan eroon edes vapaalla

– Olen varmasti ainoa puolustusvoimien kapiainen, joka keikkailee armeijan vanhassa asussa, yliluutnantti Raimo Salo nauraa. Hän on tehnyt elämäntyönsä puolustusvoimien palveluksessa, mutta viime kesänä 51-vuotias Salo keksi, että armeija-aihetta voi hyödyntää myös harrastuksen, musiikin parissa.

– Voi sanoa, että löysin itseni viime kesänä Keuruun torilla.

Ystävät olivat pyytäneet häntä esiintymään sota-ajan varusteissa ja Salo veti vermeet niskaan ja lauloi pari laulua.

– Se tuntui heti omalta hommalta. Minulla oli jo tehtynä kansallisromanttinen häävalssi ja ajattelin se sopivan hyvin tenorille.

Nykyään Raimo Salo on Tenoriluutnantti. Päivähommien jälkeen hän pukee vanhan ajan tykistömiehen kamppeet ylleen ja lähtee keikalle esittämään sota-ajan kappaleita.

Salo innostui Tenoriluutnantista niin paljon, että hän teki videon ja lähetti sen Levyraatiin.

– Olin unohtanut jo koko homma, kun Jone Nikula soitti pari viikkoa sitten. On se hienoa, että maalaispojan tuote pääsee näin näkyvästi esille.

Tenoriluutnantin musiikkivideo “Katveessa koivujen” arvioitiin Levyraadissa sunnuntaina. Kappale keräsi arvovaltaiselta raadilta 23 pistettä ja sijoittui neljänneksi.

Tenoriluutnantti oli odottanut saavansa muutaman pisteen.

– On mielenkiintoista nähdä miten kansallisromantiikka pärjää popin maailmassa. Ihan hyvinhän se meni.

Trubaduuri taitaa 500 biisiä

Salo on soitellut koko ikänsä. 16-vuotiaana perustettiin ensimmäinen bändi ja sen jälkeen mies on tehnyt erilaista keikkaa työn ohessa.

– Minulla on norsun muisti. Repertuaarissa on 400-500 kappaletta.

Kanta-Hämeen seudulla mies tunnetaan päivätöistään. Hän on työskennellyt 1970- ja 80-luvuilla puolustusvoimilla Parolannummella ja 1990-luvulla Riihimäellä.

Nykyään Salo asuu Kyyjärvellä ja käy töissä Tikkakosken Ilmavoimien viestitekniikkalaitoksella.

Menot