fbpx
Uutiset

Kapteenin vaihto viestii ongelmista

Jääkiekon tiistain liigakierroksen ottelussa Ässät–HPK pisti silmään, että HPK:n viime ja alkukauden kapteeni Ville Viitaluoma pelasi jäällä ilman kipparin merkkinä olevaa C-kirjainta tai edes varakapteenista kertovaa A-kirjainta.

Suomen jääkiekkoilijat ry:n eli tutummin pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela ei muista, että kapteenia olisi kovin usein vaihdettu kesken kauden.

– Mielestäni se ei ole kovin yleistä. Bluesilla taisi olla muutama vuosi sitten kiertävä kapteeni, joka vaihtui hyvin monta kertaa kauden aikana. Se oli mielestäni outo kuvio. Kapteenistoon saattaa tulla muutoksia, kun kavereita siirtyy kesken kauden seurasta toiseen. Aika poikkeuksellinen tilanne varmaankin on, mutta heillä on varmasti oma hyvä syy asiaan, Saarela sanoi.

Saarela tuntee Viitaluoman pelaajayhdistyksen toiminnasta.

– Minun on turha ennakoida, mikä syy on. Tunnen kuitenkin Villen hyvin ja on äärimmäisen säntillinen, täsmällinen ja asiansa hoitava jätkä. Minulla ei ole hänestä kuin positiivista sanottavaa, Saarela sanoi.

Viitaluoma oli HPK:n kapteeni jo viime kaudella. Kerhon kesällä KHL-liigaan vaihtanut viime kauden päävalmentaja Ari-Pekka Selin kehui usein Viitaluoman johtajuutta.

– Meillä on erinomainen kapteeni (Viitaluoma), joka piiskasi joukkuetta ja näytti maalin tekemisen mallia muillekin, Selin kehui viime tammikuussa, kun HPK voitti SaiPan jatkoajalla.

HPK:n päävalmentaja Kai Rautio ja Viitaluoma kieltäytyivät tiistain Ässät-pelin jälkeen kommentoimasta tilannetta. Vaikeneminen antaa kuitenkin syyn olettaa, ettei kaikki ole joukkueen sisällä hyvin. Hämeen Sanomien luotettavista lähteistä saamien tietojen mukaan kaksikon välillä on ollut erimielisyyksiä.

HPK:n toimistokaan ei halua kommentoida tilannetta julkisuudessa.

– Minäkään en halua tilannetta kommentoida. Se on joukkueen sisäinen asia, sanoi HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela.

Viitaluoma aloitti kauden tekemällä kuudessa ensimmäisessä ottelussa tehopisteet 4+1=5. Sen jälkeen hän oli sivussa sekä Kärpät- että JYP-otteluista. HPK:n mukaan kyse oli lievästä loukkaantumisesta. Paluun jälkeen pelaamassaan lokakuun neljässä pelissä Viitaluoma on saanut tililleen yhden syöttöpisteen. (HäSa)

Asiasanat

Menot