Uutiset

Käräjäkosken luontopolulle vaikka pyörätuolilla

Luonnossa liikkuminen ei ole helppoa, jos eteenpäin pääsy onnistuu vain potkupyörän, rollaattorin tai pyörätuolin avulla. Riihimäellä pyörätuoli ei enää estä edes perhokalastusta. Riihimäen ja Hausjärven rotaryklubit ovat yhdessä kunnostaneet Käräjäkosken luontopolun liikuntaesteisille sopivaksi.

– Suvannon rannalle sijoitettiin Riihimäen perhokalastajien neuvomaan paikkaan laituri, jolta perhokalastus käy myös pyörätuolilla kulkevalta. Perhokalastajilla on ainakin yksi pyörätuolia käyttävä jäsen, joten laiturilla on heti käyttöä, kertoo Käräjäkoski-projektia vetänyt Tuomo Martinmäki Hausjärvi-Riihimäki Rotaryklubista.

Ajatus pyörätuolilla retkeilystä maastossa syntyi Tuomo Martinmäen kuljettua vaimonsa kanssa Torronsuolle kunnostetulla ulkoilupolulla.

Käräjäkoskea suositaan Riihimäellä ulkoilupaikkana, jossa kirkkaaseen Vantaanjokeen pääsee tutustumaan myös opastustaulujen tietoiskujen avulla. Joki on myös oivallinen kalastuspaikka, jossa elää istututetun kalakannan lisäksi luonnontaimen.

Liikuntaesteisten kulkua polulla on helpotettu, mutta samalla reitistä on tullut helppokulkuinen ulkoilupaikka vaikka lastenvaunujen kanssa. Rappussilta on vaihdettu tasaiseen siltaan ja polun varteen on rakennettu levähdystasanteita. Polun korkeuseroja on myös tasoitettu.

Työn on tehnyt Uudenmaan ympäristökeskus ja hankkeeseen saadaan EU-rahoitusta. Hankkeen takana ovat Riihimäki ja Hausjärvi-Riihimäki Rotaryklubit juhliakseen järjestön 100-vuotisjuhlaa. (HäSa)

Päivän lehti

24.11.2020

Fingerpori

comic