fbpx
Uutiset

Karanojalle tavoitellaan jätteenpolttoa

Karanojalle suunniteltu jätteenpolttolaitos ei tähän mennessä ole herättänyt kovin syviä tuntoja hämeenlinnalaisissa. Jätteenpolttoa suunnittelevat Fortum ja Vattenfall eivät ole saaneet montakaan yhteydenottoa asiasta, vaikka ovat erikseen pyytäneet kaupunkilaisten mielipiteitä.

Voimalaitospäällikkö Kalle-Erkki Penttilä sanoo, että julkinen keskustelu loppui siinä vaiheessa, kun luovuttiin ajatuksesta rakentaa polttolaitos Vanajan voimalaitoksen viereen.

Vastavalmistunut jätteenpolton ympäristövaikutusten arviointi pitää Karanojaa hämeenlinnalaisista vaihtoehdoista parhaana sijoituspaikkana. Jos jätteenpolttolaitos sijaitsee siellä, liikenne ei ohjaudu kaupungin kaduille. Myöskään mahdolliset päästöt eivät Karanojalla ole kaupunkilaisia huolestuttaneet. Tosin jätteenpolton päästörajat ovat huomattavasti tiukemmat kuin perinteisillä polttoaineilla.

Fortum ja Vattenfall ovat mukana Kiertokapulan uudelleen käynnistämässä tarjouskilpailussa jätteenpoltosta. Oman tarjouksensa on myös jättänyt Riihimäellä toimiva Ekokem.

Menot