fbpx
Uutiset

Karatemestarit vastaan papukaijat

Museoautojen kokoontumisajon järjestäjät Uuden-Seelannin Eteläsaaressa ovat ryhtyneet koviin toimiin autojen suojelemiseksi häiriköiden iskuilta. Järjestäjät ovat nimittäin palkanneet 40 karaten taitajaa pitämään kaikkea kiiltävää rakastavat papukaijat aisoissa.

Museoautotapahtuman järjestäjiin kuuluvan Hermitage-hotellin johtaja Denis Callesen vakuuttaa, että eläinsuojelijoiden ei tarvitse olla huolissaan papukaijojen ja karateväen yhteenotosta. Hän sanoo karatemestareiden ainoastaan esittävän iskuja. Sen pitäisi riittää nokkavien häiriköiden pelästyttämiseen.

Paikallinen eläinasiantuntija Ray Bellringer olettaa, etteivät karatemestarit osuisi papukaijoihin edes halutessaan.

– Papukaijat lentelevät yläilmoissa ja nauravat, hän ennustaa.

Bellringer muistuttaa, että paras keino papukaijojen karkottamiseen on ammuskella niitä vesipistoolilla.

STT

Rahat tai renki

Amerikkalaisnainen, 35, ei tyytynyt aviomiehensä päätökseen olla antamatta vaimolleen rahaa. Hän lähti suuttuneena ulos ja kävi palkkaamassa kaksi miestä ryöstämään siipan, kun rahaa ei kerran hyvällä heru.

Vaimo kävi viime perjantaina ankaran riidan rahasta 29-vuotiaan aviomiehensä kanssa. Mies kävi oikein erikseen avaamassa pillastuneena ulos poistuneen vaimonsa jäljiltä oven. Hän odotti vaimonsa palaavan Nashuan kaupungin yöstä, joten pitäähän rouvan sisään päästä.

Auki jätetystä ovesta ei sisään kuitenkaan tullut oma rouva, vaan vaan kaksi nuorta miestä. Nämä kävivät aviomiehen kimppuun keräten tämän lompakosta ja taskuista mukavan yli 2 000 euron summan. Miehet vielä lopuksi vähän kuin kaupantekijäisiksi mottasivatkin aviomiestä.

Poliisi jäljitti ryöstäjät erääseen huoneistoon. Ja kuinka ollakaan, ryöstäjien kanssa siellä oli aikaansa viettämässä – kukapa muukaan kuin – ryöstetyn vaimo.

Vaimo ja hänen hieman yli 20-vuotiaat renkinsä saivat temppuilustaan hyvän läjän syytteitä niskaansa.

STT

Muovipoliisi lisää liikenneturvallisuutta

Venäjällä on hommissa sellainenkin liikennepoliisi, joka ei anna sakkoja. Virkavallan edustaja on tehty muovista, mutta näyttää kaikin puolin oikealta poliisilta.

Lihaa ja verta olevien venäläispoliisien valvontakamerakuvat kertovat, että valtatien reunassa jököttävä muovipoliisi vähentää huomattavasti nopeusrajoitusrikkomuksia.

Valepoliisilla on kaiken lisäksi vieressään ainakin tietyn välimatkan päästä kovasti oikealta näyttävä poliisin partioauto.

Muovipoliisin toiminnalla on myös varjopuolensa. Osa autoilijoista ei pelkästään tyydy hiljentämään vauhtia, vaan he pysähtyvät kokonaan. Ja kaikkein innokkaimmat nousevat autosta esittelemään muovipoliisille ajokorttiaan ja rekisteriotettaan.

Osa pysähtyneistä autoilijoista aiheuttaa liikenteen sujuvuudelle ongelmia jäämällä autoonsa odottamaan juttutuokiota muovipoliisin kanssa.

– Valepoliisi kuitenkin auttaa meitä olemaan kahdessa paikassa samaan aikaan, liikennepoliisin edustaja kehuu muovista kollegaansa.

Venäjän liikennepoliisi saattaa olla palkkaamassa lisää muovipoliiseja palvelukseensa.

STT

Menot