Uutiset

Karhujen kanssa painii lyön

Alaskassa asuva Scott MacInnes pitää halussaan hyvin harvinaista ennätystä, jonka rikkomista tuskin kukaan halua lähteä yrittämään. Hän joutui viime viikolla jo toisen kerran elämänsä aikana karhun hyökkäyksen kohteeksi.

Biologi McInnes, 51, oli aamun hölkkälenkillään, kun hän törmäsi poikastensa kanssa liikkeellä olleeseen karhuun. Ensimmäisen kerran MacInnes joutui karhun hyökkäyksen uhriksi 38 vuotta siten.

– Tiedossamme ei ole ketään muuta, jonka kimppuun karhu olisi käynyt kahdesti, sanoo karhuasiantuntija Tom Smith, joka pitää kirjaa Alaskassa tapahtuneista karhujen hyökkäyksistä.

Smithin tilastoissa on nyt 519 tapausta, jolloin karhu on käynyt ihmisen kimppuun. Smithin tilastoihin on kirjattu kaikki päällekarkaukset 1800-luvun lopusta lähtien.

Vuoden 1967 tapauksessa MacInnes pystyi kävelemään jo pari päivää karhuvälikohtauksen jälkeen. Nyt hänelle kävi huonommin, sillä MacInnesin ja karhun kohdatessa paikalla oli myös koira ja hiljattain tapettu hirvi, jotka tekivät karhusta huomattavasti tavallista aggressiivisemman.

Muun muassa päähän ja kaulaan ruhjeita saneen MacInnesin odotetaan kuitenkin paranevan täydellisesti.

STT

Päivän lehti

24.11.2020

Fingerpori

comic