Uutiset

Karhuselle kultainen SM-päätöspäivä

Hämeenlinnan Tarmon Pinja Karhunen nousi N15-kiekonheiton mestariksi Orimattilassa 14–15-vuotiaiden SM-kisojen päätöspäivänä.

Viidennen kierroksen heitto 48,18 vei lopulta ylivoimaiseen mestaruuteen. Ennätys viime vuodelta parani yli kaksi metriä ja tämän kauden tilastotulos peräti neljä ja puoli metriä.

Karhunen juhli tuplamestaruutta, kun myös joukkuekulta tuli Tarmolle yhdessä Netta Nikkasen kanssa. Myös Nikkanen paransi ennätystään lähes puolitoista metriä ja ennakkosuosikki Vehmaan Kiisto kukistui niukasti neljällä sentillä.

– Molemmat kultamitalit maistuvat todella hyvältä. Viime vuodelta minulla oli kaksi hopeaa. Nämä kisat olivat kauden päätavoite ja hienosti meni. Koko ajan oli varma ja luottavainen olo ja sen myötä myös tulosta tuli. Suuri kiitos kuuluu valmentajalleni Kerälän Johannekselle, Karhunen iloitsi.

Tilastokärki Susanna Törrönen jäi hopealle (43,92) ja pronssia sai Hanna-Maari Saalo (41,77). Janakkalan Janan Maisa-Iida Koskela oli 25 heittäjän joukossa kolmastoista (31,83).

Päivän toinen janalainen Valtteri Välläri paransi ennätyksensä lukemiin 350 ja oli P15-seipään kuudes.

Kanta-Hämeeseen …viisi kultamitalia

Kanta-Hämeeseen tuli viikonloppuna Orimattilasta ja Turusta (16–17-vuotiaat) yhteensä kymmenen SM-mitalia, joista viisi kultaisia, sekä viisitoista muuta sijoitusta kahdeksan parhaan joukkoon.

Parhaiten menestyi Hämeenlinnan Tarmo, jolla oli Orimattilassa kymmenen urheilijan ryhmä.

– Kolme mitalia ja viisi muuta kuuden joukkoon eli hyvin meni, vaikka harmittavia epäonnistumisiakin tuli. Joukkueemme on kasvanut ja SM-tasolle riittää nuoremmissa jo väkeä, totesi nuorisovalmennuspäällikkö Ville Vepsä.

Päätöspäivänä tarmolaisista T14-kolmiloikan joukkuekisassa Reetta Juurakko (9,73/20:s) ja Nea Laine (9,66/24:s) olivat kahdeksansia. Eemeli Tikkanen juoksi 300 metrin alkuerissä 41,56 (12:s) ja Nea Laine ylitti T14-korkeudessa 143 (15:s)

Tammelan Ryskeelle toisen kultamitalin toivat P14-kiekon joukkuekisasta Juuso Kuusinen (44,33/4:s) ja Atte Kurkikangas ja Forssan Salaman Aaro Julkunen (P15) kiri 2000 metrillä hopealle ennätyksellään 6.00,77.

Kiskon …Peiponen viides

Turussa Riihimäen Kiskon Jasmin Peiponen kiskaisi N17-keihäässä viidenneksi ennätyksellään 42,77. Tasaisesti SM-kisoissa heittänyt Peiponen on ollut kolmella edellisellä kaudella kahdesti viides (T14, T15) ja viime vuonna N16-kuudes.

Janalaisista N17-kolmiloikassa Emilia Rantala venytti ennätyksensä 10,89 (9:s) ja kolmessa lajissa viikonloppuna urakoinut Sara Papunen sivusi ennätystään 10,69 (11:s). M17-keihäässä Jerry Pöllänen heitti myös ennätyksensä 53,18 (11:s).

– Kaksi mitalia tuli odotetusti, Koskisen Niko ja Räikkösen Leevi kestivät hyvin paineet. Ja Sara venyi hienosti aidoissa ja korkeudessa neljänneksi. Mitalistien takana kaikki tekivät ennätyksensä eli nousujohteista kohti ensi vuotta, summasi valmennuspäällikkö Jari Kataja janalaisten hyvää SM-viikonloppua Turussa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

5.6.2020