Uutiset

Kari Kohonen johtaa Tawastia Sandelsin karsintaa

BAY-seuran Kari Kohonen keilasi Tawastia Sandels Openin karsinnan ykköspaikalle sunnuntaina. Vasta vajaat kaksi vuotta keilannut lahtelainen keilasi oman ennätyksensä 1437 (tasoitus 174 pistettä) ja varmisti sillä paikkansa finaaliin, vaikka karsintaa on vielä kaksi viikkoa jäljellä. Karsinnan toisella sijalla on Sinisten Juho Mäkelä 1428 (24) ja kolmantena Juvel-Teamin Aki Aarikka 1374 (60). Maajoukkuekeilaajista Perttu Jussila on neljäntenä 1368 (0), Santtu Tahvanainen kuudentena 1357 (0) ja Sami Lampo kahdeksas 1342 (0) tuloksella.

Kolmen viikon aikana moni Suomen huippukeilaaja on käynyt yrittämässä finaaliin oikeuttavaa tulosta. Hämeenlinnan hallin rataolot ovat kuitenkin osoittautuneet todella haasteelliseksi ja tulostaso jäänee selvästi alhaisemmaksi kuin aiempina vuosina. Monet keilaajat ovat saaneet muutamia hyviä sarjoja, mutta heti perään tulokset ovatkin pudonneet rajusti. Tämän hetkisen ennusteen mukaan finaaliin vaaditaan noin 1360 pisteen tulos. Finaaliin selviää kaksikymmentä parasta kuuden sarjan tulosta keilannutta, sekä neljä parasta turbo-sarjalla.

Kilpailun karsinta päättyy tammikuun 11. päivänä ja finaali pelataan tammikuun 15. päivänä kello 18.

Samaan aikaan pelattava BCD-luokkalaisille suunnattu Teho Sport -turnauksen karsintaa johtaa Juvel-Teamin Mikko Nieminen huimalla tuloksella 1426 (tasoitus 0). Toisena on Tomi Honkonen Hyvinkäältä 1341 (198) ja kolmantena lahtelainen Jutta Pajala 1337 (216). Hämeenlinnalainen, Juvel-Teamin vasta 11-vuotias tulevaisuuden lupaus, Mila Nevalainen on hienosti karsinnan viidennellä sijalla tuloksella 1295 (240).

Turnaus on kasvattanut suosiotaan hurjasti. Kilpailu kerää osallistujia Helsingistä, Tampereelta ja Lahdesta saakka, joka on harvinaista alempiluokkalaisten kilpailussa. Kolmen ensimmäisen karsintaviikon aikana kilpailussa on selvästi enemmän osallistujia kuin Tawastia Sandelsissa.

– Panostimme palkintoihin aikaisempia vuosia enemmän ja se näyttää kannattavan, iloitsee Hämeenlinnan keilahallin yrittäjä Ari Harju.

– Kilpailun suosio todistaa sen, että tällaisia kilpailuita tarvitaan entistä enemmän, hän jatkaa.

Finaaliin selviää 12 parasta kuuden sarjan tuloksella sekä neljä turbo-sarjan perusteella. Karsinta päättyy loppiaisena ja finaali keilataan tammikuun 8. päivänä kello 18.

Asiasanat