Uutiset

Kari Virtasella reipastahtinen harjoituslenkki Heinäjoella

Hämeenlinnan Tarmon maratoonari Kari Virtanen ei tehnyt turhaa reissua sunnuntaina Janakkalaan. Virtanen, 42, osallistui ensimmäistä kertaa perinteiseen Heinäjoki-hölkkään ja nappasi heti voiton 9,5 kilometrin lenkillä. Kesän koviin kisoihin valmistautuva Virtanen ylsi aikaan 33.53.

Toiseksi kiri hollolalainen Hannu Korkalainen, joka on Virtasen tavoin kokenut pitkien matkojen juoksija. Alkumatkasta kisaa hallinnut Rautavaaran Iskun juoksija kiri ajan 34.39.

Kolmas oli Hauhon Sisun Viljo Kirjavainen. Hän selvitti kauniissa kevätsäässä juostun hölkän ajassa 34.48.

Kari Virtasen voitto ei ollut yllätys, mutta se oli, että mies oli ensimmäistä kertaa mukana jo 28 kertaa juostussa Heinäjoki-hölkässä. Mies on nimittäin vuosien saatossa kipaissut yhden jos toisenkin kantahämäläisen hölkkäkisan.

-Heinäjoella on aiemmin juostu usein samaan aikaan SM-maastojen kanssa. Nyt minullakin tärppäsi ja pääsen tavoittelemaan myös Ilves-cupin voittoa (Heinäjoki-hölkkä, Kustaan kymppi ja Kiipula-hölkkä), Virtanen suunnitteli.

Virtanen aloitti sunnuntaina tarkkaillen kärjessä painelleen Hannu Korkalaisen menoa. Ennen puolimatkan krouvia tarmolainen alkoi lisätä kyytiään ja meni menojaan.

-Tämä oli erittäin hyvä harjoituslenkki. Alku oli sopivan rentoa menoa kimpassa Viljo Kirjavaisen ja 18 kilometrin lenkin kiertäneen Pentti Vepsäläisen kanssa, kertasi Virtanen kisaansa.

Vepsäläinen oli lopulta ykkönen pitemmällä matkalla. Reilut Miehet Havumetsien -seuraa edustava Vepsäläinen kiersi kaksi 9,5 kilometrin lenkkiä ajassa 1.09.08.

Naisten sarjojen 9,5 kilometrin ykkönen oli Janakkalan Janan Teija Leppänen. Hän selvisi urakastaan ajassa 40.08.

Sappeen SM-rinteille

Kari Virtasella riittää tänäkin suvena juostavaa. Kahden viikon kuluttua hän testaa kuntoaan Sappeen rinteillä juostavassa ylämäkijuoksun SM-kisassa.

-Se on todella kova koitos. Viiden kilometrin kisassa on aivan uskomattomia nousuja, Virtanen kertoo.

Virtanen suunnittelee kilpailevansa syksyllä myös ulkomailla. Lokakuussa Unkarissa juostava Budapestin maraton on miehen kiikarissa.

-Siihen kisaan ennättäisi valmistautua hyvin. Tavoitteenani on 2.40 aika, joka jäi tavoittamatta edellisellä ulkomaanreissullani Pariisissa. Tuolloin ylsin aikaan 2.47, mutta olin kuitenkin toiseksi paras suomalainen, Virtanen muistelee.

Turengin Sarastuksen isännöimässä Heinäjoki-hölkässä oli tänä vuonna mukana 46 juoksijaa. (HäSa)

Päivän lehti

29.1.2020