Uutiset

Karjalan lennoston entistä komentajaa epäillään sopimattomasta käytöksestä – Lemmenjoen tapahtumat syyteharkintaan

Karjalan lennoston entisen komentajan Markus Päiviön epäillään syyllistyneen esimiesaseman väärinkäyttämiseen ja palvelurikokseen. Pääesikunta on saanut valmiiksi esitutkinnan, ja asia on siirtynyt syyttäjälle syyteharkintaan.

Päiviön epäillään käyttäytyneen sotilaalle sopimattomalla tavalla ja käyttäneen väärin esimiesasemaansa Karjalan lennoston järjestämän vapaaehtoisen harjoituksen yhteydessä viime syyskuussa Inarin Lemmenjoella.

Lisäksi yksi asianomistajista teki poliisille rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta. Poliisin pyynnöstä pääesikunta on suorittanut myös kunnianloukkausrikokseen liittyvät kuulustelut.

Eversti Päiviö toimi harjoituksen johtajana, ja rikosepäilyt kohdistuvat kolmen päivän ajanjaksolle. Harjoitukseen osallistui puolustusvoimien palkattua henkilöstöä sekä reserviläisiä.

Tutkintaa johtanut sotilaslakimies Jouni Pulkkinen ei valota tässä vaiheessa tapahtumia, jotka johtivat epäilyyn esimiesaseman väärinkäyttämisestä ja palvelurikoksesta.

Harjoitukseen osallistui kuitenkin noin 30 ihmistä, joista noin puolet oli reserviläisiä. Sidosryhmätoimijoiden välisessä yhteistyöharjoituksessa oli miehiä sekä naisia.

Päiviön lisäksi esitutkinnassa kuulusteltiin 12 asianomistajaa ja kahdeksan todistajaa.

Pääesikunta sai tutkintapyynnön viime joulukuussa Ilmavoimien esikunnalta. Kuluvan vuoden puolella Päiviö siirtyi Ilmavoimien esikuntaan erityistehtävään, ja Karjalan lennostolle määrättiin uusi komentaja.

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic