Uutiset

Karjalan palauttamisesta

Harri Brotherus kyseli keskiviikkona Hämeen Sanomien yleisönosastossa tarkennusta kantaani Karjalan palauttamisesta. Kiitän tämän tärkeän kysymyksen esillenostamisesta ja mielelläni valaisen asiaa koskevien mielipiteideni taustoja.

Mielestäni luovutettu Karjala on historiallinen osa Suomea. Tämä historiallinen tausta muistaen olisin luonnollisesti onnellinen ja iloinen, jos Karjala kuuluisi Suomen yhteyteen.

Kun olen juuriltani karjalainen -isäni on viipurilaisia ja itse olen syntynyt Parikkalassa – ja ylpeä karjalaisesta taustastani, pidän Karjalan palauttamista koskevaa keskustelua kiinnostavana ja tärkeänä.

Vastuuntuntoisena poliitikkona ja ulkopolitiikan asiantuntijana mielestäni on kuitenkin samalla avoimesti voitava todeta, ettei Karjalan palauttaminen Suomelle juuri nyt ole ajankohtainen asia.

Tarkoitan tällä sitä, että mielestäni lähivuosina ei ole näköpiirissä sellaisia käytettävissä olevia keinoja, joiden avulla tämä tavoite voitaisiin saavuttaa. Karjalan kohtalo on paljon pidemmän aikavälin tavoite, jonka saavuttamisessa keskeinen merkitys on Euroopan unionissa tapahtuvalla kehityksellä.

Sirpa Pietikäinen

eurovaaliehdokas (kok.)

Hämeenlinna