Uutiset

Kärki kyykytti Kerhoa

Onneksi runkosarjaa on jäljellä enää reilu viikko ja sen jälkeen HPK:n onnettomalle kauden perään saadaan laittaa piste.

Näin huokaili varmasti Kerhon kannattaja tiistaina Rinkelinmäellä, kun oman joukkueen peli oli vähän mitä sattuu.

Liigaa johtava KalPa antoi HPK:lle isän kädestä. Harvoin on vastustaja saanut tehdä Ritariareenassa sentään kahdeksaa maalia.

-Täyttä paskaa, luonnehti HPK:n puolustaja Tuukka Mäkelä oman joukkueensa pelaamista toisen erän haastattelutuokiossa.

HPK ei pärjännyt pelissä ja turpiin tuli tappelussakin. Kari Sihvonen haastoi KalPan Ryan Glennin iskujen vaihtoon toisen erän lopulla – ja sai siinä hötäkässä itse turpiinsa. Kummankin peli päättyi saman tien.

Jäähyllä

KalPa teki puolet maaleistaan ylivoimalla ja kerran se iski alivoimallakin. Tommi Jokisen (1+2) alivoimamaali vei kuopiolaiset toisen erän alussa 3-0-johtoon ja se oli lopulta myös ottelun voittomaali.

Kerho jaksoi pinnistellä maalin päähän Janne Kolehmaisen ja Janne Laakkosen osumilla ja hetken näytti hämeenlinnalaisittain jopa lupaavalta. Sitten Mathias Porseland sai 2+2 minuutin rangaistuksen, Jukka Hentunen (1+2) täräytti 4-2 Tommi Miettisen (1+1) voittaman aloituksen jälkeen ja Kerhon pelihuumori katosi tykkänään.

Erän lopun HPK kulutti jäähypenkkiä. Se taas kertoo turhautumisesta ja huolimattomuudesta. Kalle Kermanin kaksi ylivoimamaalia veivät vieraat jo kauas Kerhosta.

HPK sai Sihvosen ison rangaistuksen lisäksi kymmenen kaksiminuuttista, eikä yhdestäkään pidä syyttää tuomareita. Kurinalaisempi KalPa pääsi kolmella kakosella.

Valmistautuminen

KalPan toinen valmentaja Ari-Pekka Siekkinen kehui joukkueensa valmistautumista. KalPa tulikin peliin ihan eri sykkeellä kuin HPK.

-Valmistautuminen oli meille tässä ottelussa iso teema ja se onnistui loistavasti. Hallitsimmekin selvästi ensimmäistä erää. Toisen erän ensimmäinen kymppi oli HPK:n. Sitten tuli Hentusen ylivoimamaali ja se vapautti taas peliämme. Kolmas erä oli pelkkää pelailua.

Siekkinen kehui HPK:n valmennusjohtoa, joka pystyi pitämään porukkansa kolmannen erän aisoissa. Toisen erän lopulla näytti nimittäin jo siltä, että homma menee ranttaliksi.

-Nostan Kerhon valmennukselle hattua, ettei se päästänyt peliä luisumaan käsistä.

Ammattiylpeys

HPK:n päävalmentaja Timo Lehkonen peräsi joukkueeltaan ammattiylpeyttä, jonka pitäisi kantaa kauden loppuun saakka. Tiistaina näytti ikävästi siltä, että osa HPK:n pelaajista odottaa jo kesälomaa. On HPK:ssa kuitenkin myös pelaajia, jotka jaksoivat painaa tiistainakin loppuun saakka niin kuin ammattilaisurheilijan kuuluu.

Lehkosen mukaan Porselandin 2+2 minuutin jäähyn ja sinä aikana tulleen takaiskun jälkeen HPK:n peli lähti laukalle.

-Pelaajilla pitäisi olla ammattiylpeyttä. Vaikka tulee 4-2-takaiskumaali, pitäisi vaan pystyä pelaamaan. Eivät kokeneetkaan pelaajat saa siinä tilanteessa suoristaa selkäänsä. Osalla oli ajatukset muualla kuin jääkiekossa. KalPa oli paras vastustaja, jota vastaan HPK on minun aikanani pelannut. Sillä oli loistava liike ja reagointipelaaminen, Lehkonen tuumi. (HäSa)

Päivän lehti

18.1.2020