Uutiset

Kärki näytti tasoeron

Porilainen FC Jazz näytti sunnuntaina, ettei se ole turhaan jalkapallon Kakkosen läntisen lohkon sarjakärki. Kaurialassa Härmän vieraana käynyt Jazz latoi taululle lopulta 4–0 (2–0) -lukemat.

Härmän ei silti tarvitse laittaa päätä pensaaseen. Sarjan toiseksi viimeisen ja ylivoimaisen kärjen välinen ottelu eteni pitkään vieraiden kahden maalin johdossa. Jazz onnistui kuitenkin viimeisten minuuttien aikana kaunistelemaan numeroita kahteen otteeseen.

Härmän päävalmentaja Janne Hyökyvaara myönsi, että tasoero oli tällä kertaa selvä.

– Tasoero näkyi selvästi. Jazz on taitavampi, parempi ja fyysisempi. Jäimme oikeastaan kaikessa jälkeen. Peli oli meiltä kuitenkin ihan hyvä tappelu siihen nähden, mitä pelit ovat olleet. Numerot repesivät vain turhaan noinkin paljon, Hyökyvaara sanoi.

Maali heti alkuun

Jazz aloitti maalinteon jo 35 sekunnin pelin jälkeen. AC Oulusta lainattu Tashan Aydenka ehti ensimmäisenä Härmän maalivahdin Tommi Viikin torjumaan palloon ja potkaisi pelivälineen maaliin. Aydenka on ollut kelpo korvaaja Jazzin alkukauden maalitykille Einari Kuritulle. Englantilainen on ehtinyt tehdä pelaamissaan kolmessa ottelussa viisi maalia.

Jazzista onnistui maalinteossa avauspuoliajalla myös Riku Paularinne. Lopussa pallon saivat maaliin vaihtomies Ali Hajizadeh ja Teemu Vihtilä.

– 0–2 olisi kuulostanut mukavammalta jatkaa eteenpäin. Peli-ilmeemme on joka tapauksessa ollut viimeisessä parissa kolmessa pelissä ihan erilaista, Hyökyvaara sanoi.

Ennen Jazz-tappiota Härmä otti vieraspisteen sarjakakkoselta P-Iiroilta ja voitti kotonaan Sportingin. Valmentajan mukaan paremmat esitykset ovat perua harjoituskentältä.

– Olemme päässeet harjoittelemaan isommalla ryhmällä. Olen aina sanonut, että niin pelaat kuin treenaat. Lisäksi pojat ovat ehkä syttyneet puhdistamaan kilpeään. Kesä-heinäkuu oli niin ruma jakso. Siitä olemme vähän piristyneet.

Neljä muutosta

Härmän peliä ei helpottanut, että se joutui tekemään neljä muutosta kahteen aikaisempaan otteluun. Kapteeni Anssi Laine kärsi sunnuntaina korttitilin täyttymisestä tulleen pelikieltonsa, Tatu Mäkelä ja Santeri Lintunen olivat sivussa kolhujen takia ja Marko Kouhia kärsi vatsataudista.

– Kaksi peliä pystyimme pelaamaan samalla kokoonpanolla, mutta nyt jouduimme tekemään neljä muutosta. Tällaista se on ollut koko kauden eli homma elää niin paljon. Välillä on ollut todella vaikeaa treeneissä ja peleissä. Vaihdokset eivät voi olla näkymättä, mutta nyt kentällä olleet taistelivat hyvin. Ketään ei voi siitä syyttää. Hävisimme paremmille ja sillä selvä, Hyökyvaara muistutti.

Härmä on sarjassa toiseksi viimeisenä. Ensimmäinen säilyjä Sporting on karannut siitä jo yhdeksän pisteen päähän.

– Menemme peli kerrallaan kauden loppuun ja sitten katsotaan, missä olemme, Hyökyvaara sanoi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.5.2020