Uutiset

Kärki oli kärkitasoa, keskikasti keskikastia

Keskikenttäpelaaja Harri Suhosen kauden ensimmäinen kotipeli ei jättänyt hänelle muita lämpimiä muistoja kuin lämpimän sään.

Vantaalaisvastustaja PK-35 kävi näyttämässä FC Hämeenlinnalle, mikä on Ykkösen kärjen ja ylemmän keskikastin tasoero. Pisteet lähtivät sarjakakkosen matkaan lukemilla 0-2 (0-0)

-Vähän karhea maku jäi. Kaks-muna vastustajalle, ja aseeton esitys meiltä, Suhonen tiivisti.

FC Hämeenlinna linjasi hiljattain loppukauden tavoitteekseen nousun Ykkösen kärkikolmikkoon. Lauantain perusteella matka jää kesken, sillä PK-35:n rutiini oli monta pykälää kotijoukkuetta edellä.

-No, tämä oli vähän samanlainen peli meiltä kuin taannoin vieraspeli Lahdessa (0-4-tappio). Ei ne aina tällaisia ole, Suhonen toppuutteli ja valoi uskoa tulevaan.

-Oma kunto ei ole vielä sataprosenttinen, mutta yllättävän hyvä siihen nähden, että viisi ja puoli kuukautta vierähti olkapäätä parannellessa.

Suhosta harmitti ottelun vähäinen yleisömäärä. Loistosää oli ilmeisesti houkutellut väkeä kesän viimeisille mökkireissuille, ja myös Aulanko Cup -junioriturnaus verotti varmasti. Stadionille vaivautui vain 470 katsojaa.

-Kaikki Kaurialaan loppuihin peleihin, niin kyllä tämä iloksi kääntyy, Suhonen lupasi.


Komeat maalit

FC Hämeenlinnan päävalmentajalle Jussi Lempiselle ei jäänyt seliteltävää.

-Kaikki lähtee aina siitä, että oma tilanne pitää suhteuttaa vastustajaan. Jokaisella joukkueella on jokin heikkous, mutta PK:lta niitä on vaikea löytää, Lempinen suitsutti vastustajia.

-Meillä suorittaminen yksi vastaan yksi -kamppailuissa oli puutteellista, samoin viimeisten syöttöjen antaminen.

FC Hämeenlinnan taistelu säilyi kasassa tunnin ajan. Sitten georgialaispelaaja Bega Tugushi täräytti vapaapotkusta komeasti yläkulmaan.

-Hieno yksilösuoritus Tugushilta, mutta minun silmin näytti vähän helpolta, Lempinen sanoi.

Loput puoli tuntia kotijoukkue oli pahasti purjeessa. Avausmaalista kului vajaa varttitunti, kun Zakaria Kibona karkasi läpiajoon ja nosti pallon yli maalivahti Antti Ekholmin. Peliväline pomppi kauniisti verkon perukoille.


Mitalitavoite elää

PK-35 jatkaa taisteluaan nousukahinoissa. Ero sarjakärki FC Lahteen on nyt kolme pistettä

Kaurialassa vantaalaisryhmän esitys oli avausjaksolla aavistuksen haalea, mutta jälkimmäisellä puoliskolla väkivahva.

-Toisella jaksolla toteutimme sitä, mitä piti. Kun liikkuu hyvin, syntyy maalipaikkoja. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, joukkueen kakkosvalmentaja Ilir Zeneli myhäili lehdistötilaisuudessa.

FC Hämeenlinna ei tingi ”mitalitavoitteestaan”. Lempisen mukaan pääsy kolmen joukkoon on yhä tähtäimessä, vaikka lauantaina tasoero näyttikin selkeältä.

-En ole huolissani. Koko joukkue on sitoutunut siihen, että taistelemme mitaleista. (HäSa)