Uutiset

Kärkiottelu kääntyi KalPalle

HPK ja KalPa esittivät jo viimeksi Hämeenlinnassa erinomaisen jääkiekko-ottelun, joten ei ollut mikään yllätys, että Kerhon vuoden ensimmäinen kotiottelu tarjosi yli 4400 katsojalle laadukasta lätkää. Sarjakakkosen ja -nelosen välinen liigakierroksen odotetuin ottelu päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen vieraiden 1–2 (0–0, 1–1, 0–1) -voittoon.

HPK oli ottelussa niskan päällä ensimmäiset 40 minuuttia, mutta ei onnistunut ohittamaan KalPan mainiota maalivahtia Eero Kilpeläistä kuin kerran. Sakari Manninen tarjoili siniviivasta nousseelle Joni Tuulolalle hyvän syötön ja puolustaja napautti terävän laukauksella HPK:n 1–1-tasoituksen.

Kerhon maalintekijäkin kehui ottelun jälkeen aiheesta ottelun tasoa.

– Peli oli tosi kovatempoinen. Oma tunne oli ja myös niiden, joiden kanssa ehdin ottelun jälkeen vähän jutella, että peli oli kauden kovin. Kamppailuja oli paljon ja huippupaikat lopulta aika tiukassa. Vaikka hävisimme, pelasimme hyvän pelin. Tästä on paljon opittavaa ja mukaan otettavaa keskiviikon seuraavaan peliin ja jatkoon, Tuulola summasi.

Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuudet ratkaista peli ylivoimalla. KalPa pääsi pyörittämään pakkopeliään muutaman kerran Kerhoa enemmän ja teki lopulta voittomaalinkin ylivoimalla kolmisen minuuttia ennen päätöserän loppua, kun Arttu Ilomäen tarkka laukaus ohitti Emil Larmin.

– Otimme ehdottomasti jäähyjä enemmän kuin oli tarkoitus. Tuollaisilla jäähymäärillä voittaminen menee vaikeaksi, Tuulola myönsi.

HPK.n päävalmentaja Antti Pennanen oli tappiosta huolimatta tyytyväinen omiensa lauantai-illan esitykseen.

– Peli oli taas kova, kuten viimeksikin täällä KalPaa vastaan. Tiesimme, että pelissä on kova vaatimustaso. Olen tyytyväinen joukkueen tekemiseen. Ennen kaikkea ensimmäiset 40 minuuttia olimme tosi hyviä. Saimme lähes 60 laukausta aikaiseksi ja se on kova lukema tällaisessa pelissä. Yli 20 ammuimme kuitenkin ohi maalista hyvistäkin paikoista. Se oli kahden ensimmäisen erän ainoa miinuspuoli, Pennanen sanoi.

Kolmannen erän pelaamisesta Suomen puhutuimpien valmentajien joukkoon rytinällä noussut Pennanen löysi parannettavaa.

– Aloitimme kolmannen erän alivoimalla ja saimme sen minuutin jälkeen heti toisen jäähyn perään. Se sekoitti meidän lähtöämme erään. Viimeisen kympin aikana emme enää malttaneet hyökätä niin kuin hyvin kuin olisi pitänyt. KalPa oli kyllä sen aikana hyvä, valmentaja kehui.

Pennasen mielestä kovan tunteen ja intensiteetin peli oli HPK:lle hyvä kokemus.

– Tämmöisessä pelissä kun pystyisi säilyttämään myös viisauden. Se loppui meillä lopussa kiekollisessa pelissä ja jäähyissä, joita otimme – tai saimme, miten sen haluaa ajatella. Tänään emme niissä asioissa onnistuneet, mutta jos pelaaja ei tällaisissa peleissä opi pelin vaatimustasosta ja luonteesta, niin koska hän oppii, Pennanen mietti. HäSa

Katso videoHPK:n puolustajan Joonas Lehtivuoren haastattelu osoitteessa www.hameensanomat.fi.

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic