Uutiset

Karkit kadunvarsille ja suunnaksi meri

Tänään kaikki on valmista, mutta vielä tiistaina Lyseon juhlasalissa suunniteltiin ja ennen kaikkea laskettiin. Kolikkotornit horjuivat pöydällä.

– Karkkirahoja on vielä karhuamatta, huokaa Eeva-Leena Liedes.

– Karkit, rekat, bussimatkat, Marja Laaksonen listaa penkkaripäivän kustannuseriä.

Rekan lavalta heiteltäviin karamelleihin rahaa menee 330 euroa. Katujen varsien katsojat saavat varautua ottamaan niskaansa 113 kiloa kovia hedelmäkarkkeja.

– Ne ei maistu hyvälle, mutta sattuu, jos heittää kovaa, naureskelee Mariel Dukpa.

Jos jota kuta karkit tästä anti-mainoksesta huolimatta kiinnostavat, tulee ohje otollisesta sijoittautumisesta tässä.

– Ei kannata tulla liian lähelle rekkaa, muttei jäädä pesäpalloetäisyydellekään, kiteyttää Linda Turunen.

Potkiaisista aamu-gaalaan

Viimeiset pari päivää ennen lukuloman alkamista ovat abeille hektiset. Eilen kakkoset ottivat lukion seniorivallan potkiaisissa, jonka kolhut abit tasoittavat tämän aamun gaalassa.

– Kun saadaan tietää mitä potkiaisissa on ollut, sen mukaan kostetaan takaisin abi-gaalassa. Ja opettajille järjestetään vähän hassuja leikkejä, kilpailuja ja tietokisaa. Hyväntahtoista kiusaa, hykertelee Liedes.

Gaalan päätteeksi jaetaan jaksotodistukset, minkä jälkeen abit nousevat rekkojen lavoille koko kaupungin riemuittavaksi.

Lyseon penkkarilaiset eivät halua paljastaa rekkabanderolliensa saloja ennen h-hetkeä, mutta vihjaavat vähän.

– Meillä on mainoksista iskulauseita. Yleensä banderolleissa on koulun sisäisiä juttuja, mutta meillä on helppo tajuta mistä tekstit tulee, kertoo Laaksonen.

Hämeenlinnan lukioiden penkkaripäivä huipentuu risteilyyn, joka suuntautuu Tallinnaan. Rekka-ajelun jälkeen abeille jää muutama tunti aikaa pakata risteilykapsäkki. Lauantaiaamuna juhlat on juhlittu, mutta se on vasta lauantaiaamuna.

– Hykki, Kauriala ja me päästiin onneksi samalle risteilylle. Sinne tulee 21 eri koulua ympäri Suomea. Tosi kiva nähdä muitakin, hehkuttaa Turunen. (HäSa)

Päivän lehti

27.5.2020