fbpx
Uutiset

Karkuun elämän kavalia vaaratekijöitä

Olen viime aikoina käynyt erityisen ahkerasti lenkillä. On “pakko” käydä, koska minut on todettu perusteellisessa tutkimuksessa lähestulkoon lihavaksi ja kaikkihan tietävät, että jos läskistyminen uhkaa kaikkine kavaline vaaratekijöineen, on lisättävä liikuntaa.

Mikä tahansa syy liikkua käy laatuun, tärkeintä on, ettei tarvitse olla koko ajan töissä tai kotona.

Virallisesti mitattu painoindeksini on “normaalin” ja “lievästi lihavan” rajamailla. Antaa siis palaa.

Kolme kertaa viikossa ei riitä, joten olen ruvennut liikkumaan kolme kertaa päivässä. Ihan joka päivä en pääse tavoitteeseeni, mutta riittävän usein kyllä. Sunnuntait ovat yhtä juhlaa. Jos laistaa kotitöistä, voi urheilemassa käydä neljästikin.

Keski-ikäistä suomalaista miestä vaanivat kaikki mahdolliset vakavat vaivat: sydän- ja verisuonisairaudet, erektiohäiriöt sun muut krempat ja lopulta kohtalona on luultavasti ennenaikainen hauta.

Mennään siis hautaa kohti selkä hiessä ja naama ainakin toisinaan (hullun) virneessä. Karkuun ei pääse, mutta mukava on yrittää. Eivätkä muuten paljon huolestuta erektiohäiriötkään neljän tunnin maastopyöräilyn jälkeen!

Meitä miehiä on onneksi moneksi. Joillakin vatsanympärys on 89 senttiä ja joillakin reilusti yli metrin. Onpahan naisilla mistä valita.

Iso joukko hämäläismiehiä on vastikään syynätty tarkasti. Saamme pian lukea aiheesta mielenkiintoisia uutisia.

En suosittele kenellekään omaa elämäntapaani enkä varsinkaan ruokavaliotani. En tyrkytä muutenkaan mitään, koska seuraukset voivat olla inhimillisesti katsottuna katastrofaaliset.

Jokaisen pitää uskaltaa tehdä omat valintansa. Pahinta on ruveta poukkoilemaan joka ikisen pilleripurkin ja markkinapellen perässä.

Lääkäri pudisteli synkkänä päätään, kun kerroin, etten syö juuri koskaan salaattia. Kokemusta on ihan riittämiin.

Vatsani vaatii joka ikisenä päivänä lihaa, mieluiten hyvää ja punaista. Tulen toimeen kanalla ja kalallakin, mutta kyllä kunnon puoliraaka naudanpihvi on maailman parasta ravintoa ihmiselle.

Hitaat hiilihydraatit eivät tee autuaaksi. Olen huomannut, että lihalla vasta jaksaakin.

Jonkin sortin yleiskokous vaati hiljattain “terveellisen” ruuan arvonlisäveroa alas, jotta sen menekki lisääntyisi ja lihavuus vähenisi. Selleri soikoon! Ei vihreä ja varsinkaan raaka kasvispöperö sovi kaikille. Pitääkö aina yleistää, että se on kaikissa tapauksissa terveellistä? En minäkään väitä, että kaikille sopii sama ruoka kuin minulle. Omat havaintoni ovat vuosien suolistotautihelvetin loppupäätelmiä.

Lopettakaa salaatin tuputus terveysterroristit!

Työnjako on sellainen, että sonni syö ruohon ja minä sonnin. Piste.

Hämeenlinnalaista kylmäpuristettua rypsiöljyä ajattelin ruveta suosimaan. Syyt selviävät lähiaikoina.

Menot