Uutiset

Kärme-Kustaalla juhlavuosi

Hämeenlinnan Moottorikerhon isännöimä enduroajon Kärme-Kustaan Kiemurat -partiokisa kaasutellaan lauantaina Hätilän maastoissa. Kustaan kärmeskeittoa tarjoillaan tänä vuonna juhlatunnelmissa, sillä suosittu partiokisa ajetaan jo 40. kerran.

– Ihan yhtäjaksoisesti kisaa ei kuitenkaan ole järjestetty, sillä vuosi 1996 jäi väliin Hämeenlinnassa ajetun MM-joukkuekisan takia. Kärme-Kustaa on ajettu useimmiten itsenäisyyspäivänä, mutta esimerkiksi tänä vuonna jouduimme hieman sovittelemaan päivää armeijan aikataulujen takia. Kisahan järjestetään aina yhteistyössä puolustusvoimien kanssa, muistuttaa Kustaan ratamestariryhmään kuuluva Allan Jaatinen.

Kärme-Kustaa on kolmen kuskin partiokisa, jossa ajetaan kuudessa luokassa. Kovimmat kuskit päästelevät ykkösluokassa, jonka reitti on noin 75 kilometriä (kolme 25 km:n lenkkiä).

Kärme-Kustaa on saanut pauloihinsa muun muassa maailmanmestari Eero Remeksen. Tuusulan Moottorikerhon mies ajaa tänä vuonna Helsingin Moottorikerhon Mauno Hermusen ja Henric Stigellin kanssa.

E1-luokan kaksinkertainen maailmanmestari on kelpuuttanut partioonsa kovia kuskeja, sillä Hermunen on Supermoton kaksinkertainen maailmanmestari ja Stigell motocrossin suomenmestari.

Remes oli Kustaalla viime vuonnakin, mutta kisa jäi kesken partiokaverin Olli Kuhasen pyörän jäähdytysongelmien takia.

– Remes ja kumppanit ajavat tänä vuonna numerolla 14 ja ampaisevat metsään ykkösluokan viimeisenä partiona. Heitä ennenkin lähtee kovia joukkueita, muun muassa Jämsän seudun Moottorikerhon kolmikko Kalle Järvinen, Eemil Pohjola ja Matias Savo (numero 12), vihjaa Jaatinen.

Kärme-Kustaalle on ilmoittautunut 234 kuskia (78 partiota). Ykkösluokan lisäksi kisassa ajetaan kakkos-, kolmos, business-, army- ja naistenluokissa.

– Myös näissä luokissa on entisiä ja nykyisiä huippukuskeja, mutta heillä on partiokavereinaan lähinnä harrastelijoita. Luokissa ajetaan vain kaksi kierrosta hieman helpotetulla reitillä. Jaatinen kertoo.

Kärme-Kustaan Kiemurat -kisan kilpailukeskus on Kekkurin kentällä (Hätilän kiväärirata). Ensimmäinen partio lähtee valloittamaan Hätilän soita ja mäkiä kello 9.01.

– Tänä vuonna reitti on aika ajettava, mutta kyllä siellä haasteitakin piisaa. Ja juhlavuoden kunniaksi lenkkiä ajetaan tällä kertaa toisinpäin, Jaatinen kertoo. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

1.11.2020

Fingerpori

comic