Uutiset

Karmea toinen erä HPK:n naisten riesana

Olipa erikoinen naisten jääkiekko-ottelu.

HPK ja hallitseva mestarijoukkue Espoon Blues pelasivat naisten SM-sarjan ottelussaan vauhdikkaan avauserän. Joukkueet viettivät taukoa ja peli oli 1–1.

Toisessa erässä Blues meni menojaan. Se käytti paikkansa hyväkseen tosi tehokkaasti ja mätti peräti viisi maalia, kun Kerhon oman pään peli lähti lähes täysin lapasesta.

Kolmas erä oli pelkkkä muodollisuus: pisteen lähtivät Espoon maalein 1–7 (1–1, 0–5, 0–1).

– Toinen erä oli meiltä aikamoinen sukellus. Viime kevään välierissä oli sama juttu samaa joukkuetta vastaan. En tiedä, miksi näin kävi, ihmetteli HPK:n naisten joukkueen päävalmentaja Jarkko Julkunen.

Toisessa erässä ja kolmannessakin HPK:n sähläsi olan takaa omalla puolustusalueellaan. Kiekon menetyksiä ja hölmöjä harhasyöttöjä tuli järjettömän paljon. Bluesin kaltainen naisten huippujoukkue antaa kyllä palaa, kun sille annetaan mahdollisuus.

Oli Kerhollakin paikkansa, mutta maalinteko oli hämeenlinnalaisille täyttä tuskaa. Bluesin maalivahti Mari Koivisto oli hyvä, mutta toisaalta HPK tekikin hänestä erinomaisen. Suuri ero oli maalien edustoilla.

– Tuntuu hölmöltä sanoa, että pelimme oli ihan ok, kun tauluilla on 1–7. Omassa päässä katsottiin vierestä, kun Blues teki maaleja. Ei ole kahta sanaa siitä, kumpi oli parempi. Ero ei pelillisesti ollut kuitenkaan niin iso kuin tuloksesta voisi päätellä, Julkunen tuumi.

Loukkaantumisia turhan paljon

SM-sarja on vasta aluillaan, kun HPK:lla on jo kovasti huolia loukkaantumisista. Peräti kuusi hyökkääjää oli poissa sunnuntain ottelusta. Maija Otamo ja Elina Heikkinen eivät pystyneet pelaamaan lauantain ottelun tälliensä seurauksena. Amerikan apu Kristina Brown toipuu olkapäävammastaan. Hän kuulemma aloittaa tosi treenin heti maanantaina ja pelannee ensi viikonloppuna. Sairaslistalla olivat myös Ida Karjalainen ja kuumeen kourissa ollut Hanna Honkonen. Kaiken lisäksi Anniina Kaitala ja Essi Määttä loukkaantuivat sunnuntain ottelun kolmannessa erässä.

– Yläpäästä on poissa liian iso joukko. Viikko on kuitenkin taas aikaa koota rivit ja sitten taas mennään, Julkunen mietti.

Myös japanilainen Miho Shishiuchi puuttui myös Kerhon sunnuntain kokoonpanosta. Hän ei ole saanut Japanin liitolta kuulemma pelilupaa.

Lauantaina Miho pelasi ja siitä on Kerholle hävinnyt KJT kuulemma tekemässä vastalausetta. HPK:n manageria Jorma Hassista siirtohässäkkä kummastuttaa.

– Meillä on liiton järjestelmästä tullut selvällä suomen kielellä tieto, että Mihon pelaajasiirto on hyväksytty ja pelipassi kunnossa. Meille on myös kerrottu, että tämä järjestelmä on aukoton, Hassinen sanoo.

Sunnuntaina Hämeenlinnaan saakka ehti kuitenkin sellainen tieto, ettei tämä aukottomuus koske ulkomaalaisia pelaajia. Aikaisemmin sitä ei ole viitsitty seuralle kertoa.

Blues on yhä hyvä

Blues hävisi lauantaina yllättäen Ilvekselle, mutta sunnuntaisen perusteella joukkue on jälleen ehkäpä suurin mestarisuosikki. Joukkueessa on monta taitavaa ja erinomaisesti luistelevaa naiskiekkoilijaa.

Kerhoa vastaan maalinteossa onnistuivat Annina RajahuhtaNoora Tulus (1+1), Minttu Tuominen (1+1), Mira Silfverberg, Linda Välimäki (1+3), Matilda Erksson jaSusanna Ratinen (1+1).

Kerhon ainoa oli Katja Nursniemen käsialaa. Syöttöpinnan ansaitsivat Iida Haakana ja Anniina Kaitala.

Kerhon maalivahtina aloitti Kiira Laine. Kuuden takaiskun jälkeen hän teki tilaa Maija Hassinen-Sullanmaalle.

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic