Uutiset

Kärpät haki pisteet HPK:n naisilta

HPK:n naisten jääkiekkojoukkueen vuoden 2016 viimeinen kotiottelu päättyi tappioon. Metritiski-areenassa lauantaina vieraillut Oulun Kärpät haki sarjapisteet numeroin 2–6 (1–1, 0–2, 1–3).

Ihan koko kuvaa ottelusta numerot eivät kerro, vaikka HPK:n maalissa aloittaneella Inka Kuusisella ja kolmannen erän alussa 1–4-maalin jälkeen kentälle vaihdetulla Anu Herralalla olikin yhteensä 16 torjuntaa enemmän kuin Kärppien maalissa hyvin onnistuneella Johanna Oksmanilla. Myös kotijoukkue nimittäin loi varsinkin kahden ensimmäisen erän aikana ihan riittävästi maalipaikkoja, joista onnistumalla ottelu olisi voinut lähteä kääntymään toiseen suuntaan.

– Kyllähän tämä on maalintekopeli ja niistä paikoista, jotka meillä toisessa erässä oli, olisi pitänyt saada tehtyä tasoitus ja jopa johtomaalikin. Emme kuitenkaan saaneet ja tällaista se sitten on, sanoi HPK:n naisten valmentaja Marko Rahikainen.

HPK:sta onnistuivat maalinteossa Ida Karjalainen (1+1) ja Maija Otamo. Kärpistä verkkoa heiluttivat Johanna Koivisto (2), Sari Wäänänen (1+1), Ella Välikangas (1+1), Niina Mäkinen ja Jasmin

Kerho pelaa vielä sunnuntaina vierasottelun Kuortaneella ennen kuin se jää pitkälle joulutauolle. Naisten SM-sarja jatkuu vasta 13. tammikuuta.

– Kuortane on hyvä joukkue, jota vastaan meillä on paljon vaikeuksia. Viimeksi voitimme siellä jatkoajalla ja saimme päälle hyvän draivin. Nyt yritämme parsia mimmejä kasaankin. Ketjut ovat hajonneet ja kombinaatioita on ollut hankala löytää. Osa pelaa ihan raihnaisena, joten tauko tulee hyvään vaiheeseen, Rahikainen mietti.

Rahikaisen mukaan Kerho on yrittänyt miettiä, miksi Kuortane on ollut sille vaikea vastustaja.

– Joukkue pelaa hyvää ja tiivistä viisikkopeliä ja sekä puolustaa että hyökkää hyvin. Siihen emme ole oikein päässeet millään lailla kiinni. Meidän pitäisi päästä kääntämään peliä nopeammin, ettei Kuortane pääse ryhmittymään keskialueelle, valmentaja suunnitteli.

Lokakuussa 16 vuotta täyttänyttä HPK:n laitahyökkääjää Pihla Hämeenniemeä tappio harmitti.

– Kyllähän se harmittaa, sillä vastustaja oli täysin voitettavissa.

Hämeenniemi pelaa Kerhossa ensimmäistä kauttaan. Seinäjoelta Hämeenlinnaan muuttanut lyseon lukiolainen on viihtynyt kaupungissa.

– Täällä on kiva pelata. Yksin asuminen on tietysti vähän erilaista kuin kotona. Pääsin siihen kuitenkin aika nopeasti kiinni, kiekkoilija sanoi.

Hämeenniemen kausi jatkuu sunnuntain jälkeen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen leirillä. Joukkue pelaa Ruotsia vastaan kolme ottelua, joiden jälkeen ryhmästä valitaan joukkue ikäluokan Kanadassa Catherinesissa 8.–17. tammikuuta pelattaviin MM-kisoihin.

– Vähän jännittää lähettää. Olen ollut ennenkin mukana, mutta en ole päässyt vielä maaotteluita pelaamaan. Sitä varten on treenattu, että pääsisin nyt ensimmäisen maaottelun pelaamaan, Hämeenniemi kertoi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic