Uutiset

Kärpät valitsi HPK:n

Hämeenlinnan Pallokerho kohtaa Oulun Kärpät jääkiekkoliigan tammikuun tasauskierroksella. Muut otteluparit ovat tällä kaudella Blues–HIFK, JYP–KalPa, Pelicans–SaiPa, TPS–Tappara, Sport–Ilves ja Ässät–Lukko. Tammikuun tasauskierroksen valintatilaisuus järjestettiin keskiviikkona Helsingissä. HPK:a tilaisuudessa edusti pelaajakoordinaattori Janne Laukkanen.

HPK kohtaa Kärpät Oulussa perjantaina tammikuun 23. päivänä. Ritariareenassa joukkueet ovat vastakkain heti seuraavana päivänä (lauantaina 24.1.). Tasauskierroksen pelipäivät ovat tällä kaudella 22.–25. tammikuuta (torstai–sunnuntai).

Kaikki muut tuplaottelut pelataan peräkkäisinä päivinä perjantaina ja lauantaina, paitsi Blues–HIFK torstaina ja lauantaina.

Valintajärjestys määrittyi 15 ottelun jälkeisen sarjataulukon perusteella käänteisessä järjestyksessä. Ensimmäisenä vastustajansa sai valita liigajumbo Sport.

Kärpät oli sarjataulukossa yhdentenätoista ja pääsi neljäntenä joukkueena valitsemaan vastustajansa. Kupletin juonen mukaisesti HPK sai valittuna joukkueena valita ensin haluamansa kotipelipäivän.

HPK:n leirissä osattiin jo etukäteen ennakoida valintatilaisuuden käänteitä. Toimitusjohtaja Risto Korpela muistutti, että Kerholla oli tällä kertaa hyvin pieni mahdollisuus päästä valitsemaan vastustajaansa.

– Jos näin olisi kuitenkin päässyt käymään, meille olisi jäänyt valittavaksi vain sarjataulukon kärjessä olleet Lukko tai KalPa. Olimme siis melko varmoja, että saamme päättää kotipelin päivämme, ja sehän on ilman muuta lauantai. Hallissa on taas taatusti hyvä tunnelma.

– Nyt pitää vain hyvin tarkkaan miettiä, miten saamme järjestettyä joukkueen kotiinpaluun Oulusta mahdollisimman kivuttomasti, Korpela pohtii.

Neljäntoista ottelun tammikuu

Kärpät on HPK:lle ainakin etukäteisveikkailuissa hyvä vastustaja. Kerho nimittäin voitti oululaiset syyskuussa Ritariareenassa pelatussa ottelussa maalein 6–2.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen muistuttaa kuitenkin, että Kerholla on tammikuussakin melkoinen ottelusuma.

– Meillä on heti vuodenvaihteen jälkeen edessä 14 ottelua. Kaksi perättäistä ottelua Kärppiä vastaan tietää myös taas matkustamista, joka on aina haaste joukkueelle. Kärpät on lisäksi edelleen erittäin laadukas joukkue, Arvonen muistuttaa. (HäSa)

Asiasanat

Menot