Uutiset

Kärpät vei pisteet HPK:n naisilta

Hämeenlinnan Pallokerho ei onnistunut kasvattamaan pistepussiaan jääkiekon naisten SM-sarjassa lauantaina. Kerhon kotijäällä Metritiski-areenassa vieraillut Oulun Kärpät oli emäntiään parempi maalein 4–1 (0–0, 1–1, 3–0).

Tasaisen ottelun ratkaisu oli hämeenlinnalaisittain vähintäänkin epäonninen. Kiekko pomppi omituisesti kolmannen erän alussa Kerhon päädyssä ja Suvi Käyhkö pääsi iskemään voittomaalin. Lopussa numerot repsahtivat, kun Kärpät iski kaksi maalia viimeisellä minuutilla tyhjään HPK-maaliin. Maalintekijöinä olivat Saija Tarkki ja Jenni Maamäki.

– Pelihän oli oikein hyvää. Meillä ei ollut viisikkopelissä mitään hätää. En edes itse nähnyt maalia, mutta ilmeisesti päädystä tuli kenttämiehen pomppu. Siinä tuuri oli vastustajalla, harmitteli HPK:n päävalmentaja Tuomo Nukari.

Kerho haki loppuhetket vimmatusti tasoitusta, mutta tolppaa lähemmäksi se ei päässyt – loppukauden sopimuksen HPK:n kanssa tehnyt Hannah Westbrook ohjasi Riikka Norosen syötön pystyputkeen.

Pietikäinen maalasi

Kerho aloitti maalinteon toisen erän alussa, kun Ella Pietikäinen maalasi Katja Nurmesniemen syötöstä. Osuma syntyi käytännössä ylivoimalla, sillä oululaisten Saija Tarkki pääsi jäähyaitiosta samalla hetkellä, kun kiekko oli maalissa.

Kotijoukkue pääsi yrittämään lisämaalien tekemistä monta kertaa ylivoimalla, mutta tuloksetta.

– Ylivoima oli tänään luokatonta. Siinä meillä oli saumat voittaa peli. Lopussa tapahtui sellainen virhe, että annoimme yhden pelaajamme painia kulmassa, kun sinne olisi pitänyt mennä monella pelaajalla kaivamaan kiekko itselle, Nukari mietti.

Kärpät tasoitti ottelun toisen erän aikana. Anne Helin survoi kiekon väkisin ohi Maija Hassinen-Sullanmaan. Syöttöpisteen sai Saija Tarkki.

– Maalin edustassa hävisimme taas vastustajalle. Meillä on parantamisen paikka kummassakin päädyssä, että saamme siihen kovuutta. Häviämme sen järjestäen lähes joka porukalle, Nukari sanoi.

Kerho pelasi lauantaina tasaisesti.

– Jokainen kenttä pelasi ihan hyvin ja taisi voittaa maalintekopaikkansakin. Maija oli maalissa todella hyvä.

Hassinen-Sullanmaa torjui ottelussa 33 kertaa. Hyvä oli myös oululaisten maalivahti Susanna Airaksinen, joka ehti kiekon eteen 34 kertaa.

KalPaa vastaan

HPK jatkaa SM-sarjan pelejään heti sunnuntaina, kun se saa Metritiski-areenassa vastaansa kuopiolaisen KalPan.

– Toivottavasti peli jatkuu samanlaisena. Jos saamme tällaisen paineen kuin tänään, ei KalPan pitäisi päästä omista ylös. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.3.2020