fbpx
Uutiset

Kärppien Nina Tikkinen HPK:n naisten riesana

Kolme ottelua, kolme tappiota.

HPK:n naisten alku SM-jatkosarjassa ei ole ollut häävi.

Tosin vastassa ovat olleet sarjaa johtava Tampereen Ilves kahdesti ja lauantaina sarjakakkonen Oulun Kärpät. Ja selvittipä Kerho Ilves- ja Kärpät -otteluidensa välissä tiensä seurajoukkueiden EM-kilpailun finaaliturnaukseen.

Kerho ja Kärpät tarjosivat noin 50 katsojalle hyvän naisten jääkiekkokamppailun. HPK pelasi ensimmäisen erän mainiosti ja vielä toisen alkupuolen. Riikka Noronen vei kotijoukkueen ansaitusti Venla Hovin syötöstä, kun keskimmäinen erä oli vanhentunut vain 13 sekuntia.

Toisen erän puolivälissä Kärpät otti tahtipuikon itselleen ja piti sen loppuun saakka. Ja jos oli ensimmäinen erä HPK:lta hyvä, kolmas olikin sitten jo huono. Kärpät karkasi Kerhon virheiden avustamana 4-1 (0-0, 1-1, 3-0) -voittoon.

Oululaisten tehopelaajana hääräsi maajoukkuehyökkääjä Nina Tikkinen, joka teki joukkueensa kolme ensimmäistä maalia eli puhtaan kypärätempun. Tikkisen kaltaista hyökkäyspään ratkaisijaa Kerhokin olisi kaivannut, sillä kyllä silläkin oli paikkoja useaan maaliin.

Niina Mäkinen sinetöi loppunumerot tyhjiin vain neljä sekuntia ennen loppua. Kärppien onnistujiin kuuluivat myös kaksi maalia syöttänyt Henna Savikuja ja luisteluvoimainen Johanna Koivisto (0+1). Myös maalivahti Susanna Airaksinen oli erinomainen. Hän torjui 36 laukausta ja oli maalinsa suulla itse varmuus.


Hassisella riitti töitä

HPK:n maalivahti Maija Hassinen oli kolmesta takaiskusta huolimatta joukkueensa tukipilari. Hän oli kiekon tiellä peräti 46 kertaa ja se on jo kova lukema HPK-vahdille naisten SM-sarjassa.

-Maija piti meitä sen verran pystyssä kuin pystyi, myönsi HPK:n naisten päävalmentaja Tuomo Nukari.

Nukari harmitteli joukkueensa kolmatta erää.

-Sitä ei pelattu kypsästi. Kaksi erää pelasimme erittäin hyvin. Peli kestää kuitenkin 60 minuuttia, 40 minuuttia ei riitä, hän mietti.

HPK:n hyökkäyksiin lähdöt ontuivat pelin vanhetessa pahasti. Puolustajat eivät saaneet avattua peliä kelvollisesti.

-Kärpät antoi kolmannessa erässä puolustajille painetta, eikä paineen alta päästy pois. Nöyryys ei silloin riittänyt. Olimme oikeastaan jokaiseen Kärppien maaliin itse syyllisiä. Tuli syöttömokia ja hyökkäyspään siniviivalla kiekonmenetyksiä.

Tappio oli neljäntenä sarjassa olevalle HPK:lle kirvelevä. Kärpät riuhtaisi eron hämeenlinnalaisiin jo kymmeneen pisteeseen.

Kerho pelaa viimeisen ottelunsa ennen viiden viikon taukoa sunnuntaina Espoossa Bluesia vastaan. (HäSa)

Menot