Uutiset

Karri Koivu valmistautuu pudotuspeleihin Nizzassa

Hämeenlinnalaisen Karri Koivun, 20, ei ole tarvinnut katua päätöstään lähteä pelaamaan jääkiekkoa Ranskaan. Nizzalaisseura Nice Hockey Cote dAzurin riveissä pelaava laitahyökkääjä valmistautuu lauantaina käynnistyviin ykkösdivisioonan pudotuspeleihin. Rivieran lomakaupungin Nizzan joukkue voitti runkosarjan ja on vahva nousijaehdokas Ranskan pääsarjaan (Ligue Magnusiin).

-Oma pelinikin on sujunut kahden slovakkipelaajan ketjussa erittäin hyvin. Lyhyen kauteen valmistautumisjakson jälkeen aloitimme tahmeasti, mutta runkosarjan loppua kohden pelimme parani tasaisesti. Nyt tavoitteenamme on mennä päätyyn saakka, kertoo vielä viime kaudella HPK:n A-nuorissa pelannut Koivu.

Nizzan joukkueessa pelaa ranskalaisten kiekkoilijoiden lisäksi neljä suomalaista, yhdeksän slovakkia ja yksi ruotsalainen. Koivun lisäksi sinivalkoisia värejä joukkueessa edustavat hyökkääjä Joonas Saari sekä puolustajat Roope Rautanen ja Joni Räikkönen.

-Kokenein pelaajamme on slovakki Michal Dian, joka on pelannut maansa pääsarjassakin. Hän saattaa olla tuttu nimi Suomessakin, Koivu arvelee.

Ranskan ykkösdivisioonassa pelaa 14 joukkuetta. Koivu teki runkosarjan 26 ottelussa 14 maalia ja syötti 13.

-Toivottavasti pelit sujuvat hyvin pudotuspeleissäkin. Ainakin valmistautuminen kauden tärkeimpiin peleihin on sujunut hyvin. Hieman rennomminkin olemme ennättäneet ottaa – harva kiekkoilija sitä nimittäin pääsee loikoilemaan rannalle ennen matseja. Puolivälierissä kohtaamme pariisilaisen Courbevoien joukkueen. Ensimmäinen ottelu on sekin hieno kokemus, sillä se pelataan Pariisissa, Koivu sanoo.

Lujaa luistelevan ja nopeakätisen Koivun taidot ovat päässeet hyvin oikeuksiinsa Ranskan kaukaloissa.

-Täällä pärjäävät taitavat ja hieman pienemmätkin kaverit, sillä pelit eivät ole vielä kovin fyysisiä, Koivu kuvailee.

Kerhon mitalisteille onnittelut

Koivun arki ei ole pelkkää jääkiekkoa Nizzassa. Kerhon kasvatti opiskelee kauppatieteitä paikallisessa IPAG Business Schoolissa.

-Jääkiekon ja opiskelujen yhdistäminen on ollut aina haaveenani, ja Nizzassa palaset loksahtivat kohdalleen. Opiskeluja pitäisi jatkaa täällä vielä kaksi vuotta, mutta ensi kauden jääkiekkokuviot ovat vielä auki, Koivu pohtii.

Se on kuitenkin varmaa, että Koivu viettää kesän Hämeenlinnassa. Kotikaupunkinsa tapahtumia hän on seurannut pelikaudellakin.

-Kerhon A-nuorten pronssijoukkueelle pitää lähettää onnittelut. Porukassa on monta kaveria, joiden kanssa olen pelannut seitsemänvuotiaasta saakka, Koivu muistelee.

Rantasilan suojatteja

Koivun Ranskan pestin taustalla ovat takavuosien jääkiekkolegenda Juha Rantasila ja HPK:n ex-kiekkoilija Jyrki Louhi. Nizzaan jo kymmenisen vuotta sitten ihastunut Rantasila bongasi kaupungista jäähallin ja houkutteli aluksi uraansa HPK:ssa päättävää Louhea Ranskaan. Louhella olivat kuitenkin jo liigauran jälkeiset kuviot selvillä, mutta hän puolestaan ehdotti Koivua Rantasilan tiimiin.

-Olin katsomassa muutaman ottelun ja ihmettelin kun täällä ei ollut yhtään suomalaispelaajaa. Innostuin tosissani värväämään pelaajia joukkueeseen, kun kaupungista löytyi vielä yliopistokin. Haluan auttaa kiekkoilijoita yhdistämään pelaamisen ja opiskelut. Karri ja kumppanit kannustavat toivottavasti muitakin suomalaisia hakeutumaan ulkomaille pelaamaan. SM-liiga on monelle nuorelle liian kova sarja, mutta ulkomailla ura voi jatkua pitkäänkin, Rantasila muistuttaa.

Rantasila asuu nykyisin suurimman osan vuodesta Nizzassa. Nice Hockey Cote dAzurin pelejä hän seuraa entistä tiiviimmin.

-No, siinähän kävi lopulta niin, että halusin Nizzaan koko kentällisen suomalaispelaajia, mutta seuralla ei ollut varaa sellaiseen. Sain tahtoni kuitenkin läpi, kun hankin muutaman kumppanin ja maksoimme kahden pelaajan palkat, Rantasila nauraa. (HäSa)