Uutiset

Karsinnat kutsuvat TT-Volleyn naisia

TT-Volleyn naisten lentopallojoukkueen kausi jatkuu alemman jatkosarjan jälkeen karsintapeleillä 2-sarjaan. Asia varmistui, kun Kausalan Yritys haki Hämeenkaaresta täyden pistepotin 3–0 (25–16, 25–23, 27–25) lukemin.

Kotijoukkueen ei tarvitse kuitenkaan hävetä lauantain esitystään. TT-Volley pelasi aneemisen ensimmäisen erän jälkeen tasokasta lentopalloa. Äänekäs kotiyleisö sai nauttia pitkistä palloralleista ja uhrautuvasti jokaisesta pisteestä taistelevien joukkueiden iloisesta peli-ilmeestä.

Kausala oli joukkueista lopulta tiukoissa paikoissa terävämpi eikä sortunut läheskään niin usein helppoihin virheisiin kuin kotijoukkue teki orastavien pisteputkiensa päätteeksi. Liian usein ote kirposi syöttövirheeseen tai räikeään epäonnistumiseen

Kausalan kaikki kaikessa oli Sofia Liukkonen, joka leijaili välillä vanhana korkeushyppääjänä hyökkäyksissään täysin omissa korkeuksissaan. Lisäksi ansaitusti joukkueensa parhaana palkittu Liukkonen torjui toisen erän ratkaisevat pallot TT-Volleyn kenttään.

Lehtonen ei selitellyt

TT-Volleyn päävalmentaja Jani Lehtonen ei jäänyt pitkäksi aikaa surkuttelemaan tappiota.

– En voi oikein olla pettynyt. Vastustaja pelasi tänään hyvin. Lukuun ottamatta ensimmäisen erän alkua tämä oli meiltä ihan hyvä peli. Kausala syötti ja puolusti hyvin. Heillä oli lisäksi vahvoja hyökkääjiä. Emme me huonolle joukkueelle tänään hävitty.

– Pelin alku oli meiltä todella huono ja tahmea. Nuorien vaihtopelaajien avulla saimme kuitenkin hyvän nosteen peliimme. Toisessa ja kolmannessa erässä olimme välillä niskan päällä niin kuin naislentopallossa on tapana – tilanteet vaihtelivat tiuhaan, analysoi Lehtonen.

TT-Volley pelaa viimeisen ottelunsa ennen karsintoja sunnuntaina Mikkelissä paikallisia Passareita vastaan.

– Meillä riittää panosta huomisessakin kohtaamisessa. Haluaisin nähdä samanlaista iloista peliä kuin tänään oli. Meille elintärkeä asia on pitää Mikkeli takanamme ja saavuttaa sitä kautta kotietu karsintoihin. Pelaisimme mieluummin kaksi peliä paras kolmesta systeemillä pelattavista otteluista Hämeenlinnassa kuin jossain nevadassa.

Lehtonen harvoin kehuu yksittäisiä pelaajiaan, mutta nyt siihen oli syytä.

– Erityiskiitokset tämän päivä esityksestä menee parhaanakin palkitulle Karoliina Viitaniemelle. Nuori tyttö on pirun hyvä pelaaja, kun vielä uskoisi enemmän itseensä. Aamutreenien itkujen jälkeen hän pelasi illalla kuin äijä. Virtasen Katri tuli tummahipiäisenä suoraan Thaimaasta aamutreeneihin ja oli huikea tänään, kehui Lehtonen joukkueensa onnistujia. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.6.2020