Uutiset

Kärsivällinen Kerho sai palkintonsa

Kärsivällisyys oli yksi HPK:n tärkeimmistä hyveistä torstain jääkiekkokierroksella, kun se otti kolmen pisteen voiton Ritariareenassa vierailleesta Kouvolan KooKoosta. Maaleitta pitkälle kolmanteen erään pelatun ottelun avaus- ja voittomaalin laukoi lopulta HPK:n ruotsalaispuolustaja Mathias Porseland. Pelikello pysähtyi aikaan 55.40, kun puolustajan siniviivalaukaus painui ohi Samu Perhosen.

Jaakko Turtiainen lopetti KooKoon takaa-ajoyrityksen viimeisellä minuutilla laukomalla kiekon tällä kertaa tyhjänä olleeseen vieraiden maaliin, ja HPK pääsi tuulettamaan 2–0 (0–0, 0–0, 2–0) -voittoa.

– Mielestäni peli oli saman oloinen kuin muutkin niiden muutaman viikon aikana kuin olen täällä ollut. Pelit ovat tiukkoja eikä maaleja ole tehty kovin paljon. Ehkä tämä ottelu oli vielä tiukempi, sillä peli oli maaliton kahden erän jälkeen. Jaksoimme kuitenkin tehdä töitä ja onneksi saimme kolmannessa maalin tehtyä, voittomaalin tekijä Porseland mietti.

Porselandin mukaan Kerhon pukukopissa ei kiinnitetty mihinkään erityiseen huomiota toisella erätauolla, vaan joukkue oli luottavainen, että maali vielä tulee.

– Jos vain luomme paikkoja, maalikin tulee. Toisaalta emme saaneet kahden ensimmäisen erän aikana juurikaan kiekkoja maalille. Hyökkäyskolmanneksella voimme olla jatkossakin aggressiivisempia ja pelata yksinkertaisemmin kiekkoa maalia kohti, Porseland suunnitteli.

Kotijoukkue oli torstai-iltana sen verran parempi kuin vastustaja, että se ansaitsi voittonsa. Sitä mieltä olivat myös kummankin joukkueen valmentajat.

– Hyvä peli. Tiesimme, että KooKoo pelasi keskiviikkona KalPaa vastaan loistavan pelin, jonka sen olisi pitänyt voittaa. Me taas emme pelanneet Helsingissä niin hyvin ja se näkyi tänään tekemisessämme. Olimme tänään ennen kaikkea kiinnostuneita puolustamisesta. Kauhean monta huippupaikkaa emme KooKoolle antaneet, sanoi HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen.

HPK:n alivoimapeli oli KooKootakin vastaan laadukasta. Vierasjoukkue pääsi yrittämään maalintekoa ylivoimalla kerran erässä, mutta tuloksetta.

– Otimme muutaman vähän huonon jäähyn, mutta toisaalta alivoima jatkoi taas hyvää tekemistä. Se on kyllä ollut laadukasta ja selvisimme nytkin jäähyistä. Ehkä me kuitenkin olimme tuon kaksi maalia parempia. Varsinkin toisessa erässä meillä oli huippupaikat tehdä, mutta emme tehneet. Onneksi tuli tuollainen loppu, valmentaja jatkoi.

Emil Larmi oli yksi Kerhon voiton takuumiehiä kauden kolmannella nollapelillään.

KooKoon tuore päävalmentaja Tuomas Tuokkola ei tappiota selitellyt.

– Parempi voitti. Olemme tällä hetkellä kehitysvaiheessa, emmekä olleet missään vaiheessa parhaimmillamme. Sitkeästi kuitenkin tappelimme ja väänsimme ja puolustimme hyvin. Yksi iso asia oli se, että Samu Perhonen pelasi hienon pelin. Leland Irving nimettiin vielä aamulla kokoonpanoon, mutta hän ei ollut ihan pelikunnossa ja Perhoselle tuli nopea komennus maaliin, Tuokkola kehui maalivahtiaan. HäSa

Katso videoKauden kolmannen nollapelinsä pelanneen Emil Larmin haastattelu osoitteessa www.hameensanomat.fi.

Asiasanat

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic