fbpx
Uutiset

Kärsivällisesti kohti kärkeä

HPK on varmasti yksi tulevan jääkiekkoliigan kauden suurimmista arvoituksista.

Asiantuntijat tai itseään ainakin sellaisena pitävät eivät Kerholle ruusuista kautta povaa, mutta siihen täällä on totuttu. Kukaan ei kuitenkaan vielä oikeasti TIEDÄ, mihin rajusti uudistuneen HPK:n rahkeet riittävät.

Joukkueen tavoite on kuitenkin selvä: kausi tulee päättää kevään pudotuspeleissä. Sinne pääsee runkosarjan kymmenen parasta joukkuetta.

Kerhon päävalmentaja Pasi Arvonen myöntää, että haastetta on vähintään riittävästi.

– On saatava kaikki taas samalle kartalle. Se vie oman aikansa. Harjoituspeleissä olemme pelanneet välillä hyvin, mutta sitten on tullut myös huonoja jaksoja. Tasaisuutta on saatava ja kärsivällisesti pitää mennä eteenpäin, hän sanoo.

HPK on ilmoittanut kaikelle kansalle, että se aikoo pelata joka ainoa kevät play off -otteluita ja viimeistään viiden vuoden päästä mennään torille juhlimaan mestaruutta yhtä rempseästi kuin keväällä 2006. Arvonen pitää osakeyhtiöksi muuttuneen seuran linjausta vain hyvänä juttuna. Tämänkin kovan tavoitteen toteutuminen vaatii sitä kärsivällisyyttä.

– Kuuta taivaalta ei voi tietysti heti odottaa. Askel kerrallaan on mentävä eteenpäin, päävalmentaja toppuuttelee.

HPK menetti kuusi viime kauden parasta pistemiestään – tai ei tehnyt heidän kanssaan jatkosopimusta. Vielä suurempi juttu tuli maalivahtiosastolle, kun kaksi kautta Kerhoa kantanut nuori Juuse Saros lähti Pohjois-Amerikkaan.

Arvonen ei kuitenkaan haikaile lähtevien perään – tai ehkä vähän sittenkin Saroksen. HPK lähti takamatkalta rakentamaan joukkuetta, mutta ei Kerho paperilla huonolta näytä. Viimekautista parempi on kuulemma myös joukkueen ilmapiiri.

– Henkisesti ja työmoraaliltaan tämä on erilainen joukkue kuin viime kaudella, Arvonen vahvistaa ja rivien välistä on luettavissa, että nyt kyse on paljon paremmasta.

– Meillä on kopissa vahvoja persoonia ja isoja johtajia. Se on valmennukselle iso apu. Sanotaan, että apuvalmentajat ovat päävalmentajan oikea käsi. Nyt kokeneet pelaajamme ovat sitten päävalmentajan vasen käsi.

Näillä kokeneilla pelaajilla Arvonen tarkoittaa Riku Hahlia ja Antti Miettistä, jotka palasivat pitkältä reissultaan kotiseuraansa.

– He ovat ottaneet hyvin vastaan kirjaimet rintapielessä, valmentaja kehuu joukkueensa kapteeneita.

Hän vakuuttaa, että kova luotto on myös Kerhon muilla hankinnoilla.

– Taitotasosta en ole yhtään huolissani. Tietysti ulkomaalaisiltakin odotetaan pinnoja. LeBlanc (Peter) olikin harjoituspeleissä paras pistemiehemme.

HPK on oiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta.

– Hyvä on sekin, että meillä on nyt laajempi materiaali ja kilpailua pelipaikoista. Haluamme pitää nuoret hyökkääjämme Hopposen (Waltteri), Tuulolan (Eetu), Ruokosen (Miro) ja Arkiomaan (Eetu-Ville) lähellä. Arkiomaata lukuun ottamatta kaverit voivat pelata myös A-juniorien joukkueessamme.

Harjoituspelien perusteella Kerho ei kyykkää maalivahtiosastoltaan.

– Iso muutos tietysti on, kun ei ole Sarosta. Kaikki täällä ovat tottuneet Juuseen, eikä häntä ole helppo korvata kotimaasta eikä kai edes ulkomailta. Sekä Jere Myllyniemi että Kristian Järvinen pelasivat harjoituspeleissä kuitenkin hyvin. Heillä on aito kilpailutilanne. Päivän kunto ratkaisee, kumpi pelaa. On siinä Lekellä (maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen) miettimistä.

HPK:n puolustus on nuorekas. Peliajasta kamppailevat muun muassa seuran omat kasvatit vuosimallia 1996 – Matias Haaranen ja Joni Tuulola. Kumpikin tavoittelee paikkaa myös 20-vuotiaiden maajoukkueesta, joka pelaa MM-kisat Helsingissä vuodenvaihteessa.

– Nuoria on paljon ja sekin on iso haaste meille. Puolustuksessa on kaksi 1980-luvulla syntynyttä (Henrik Forsberg ja Joonas Lehtivuori). Vuonna 1992 syntynyt Nikkilän Pete (Petteri) taitaakin sitten olla kolmanneksi vanhin puolustajamme. Potentiaalia puolustuksessamme on huimasti, Arvonen tuumaa.

Kerho korkkaa kauden Liigan perjantaina kotiottelulla Lahden Pelicansia vastaan. Rinkelinmäelle tulee HPK:n tavoin kovasti uudistunut joukkue valmennuksesta lähtien. Petri Matikainen palaa Liigaan ja Lahteen päävalmentajaksi. Hänen apunaan on vanhan liiton mies, Hämeenlinnassakin hyvin tuttu Pasi Nurminen.

– Meillä on perjantaina vastassa erittäin työteliäs ja fyysinen joukkue. Pelicans pelaa rohkeata karvauspeliä ja pyrkii paineistamaan voimakkaasti. Siellä on myös nuoria kavereita, jotka haluavat mennä urallaan eteenpäin. Yllätysvalmis joukkue, Arvonen arvioi Pelicansia. HäSa

Asiasanat

Menot