Uutiset

Kartanonrannan rakentamissuunnitelmat tarkentuvat syksyllä

Kartanonrannan kunnallistekniikan rakentaminen on yhä kesken. Useita kaivinkoneita möyrii kiivaasti Kartanonrannan alueella Katumajärven tuntumassa Hämeenlinnassa.

Uuden asuinalueen kunnallistekniikan piti olla valmis jo kesän korvalla. Urakan ensimmäinen vaiheen valmistuminen myöhästyy siis kuukausia arvioidusta.

– Urakkaa lisättiin hiukan, joten työmäärät ovat jonkin verran suurentuneet. Lisäksi kesällä oli lomien takia kuukauden tauko, kertoo vastaava mestari Arto Helenius Hämeenlinnan kaupungin yhdyskuntarakenteesta ja rakentamispalveluista.

Urakka valmistuu syyskuussa

Näillä näkymin Kartanonrannan kunnallistekniikan ensimmäinen vaihe valmistuu syyskuun puolenvälin paikkeilla.

Mittavat kaukolämpötyöt ovat hidastaneet urakkaa.

– Viimeistelytyöt saattavat jatkua syyskuun puolenvälin jälkeenkin. Silloin teemme korkeintaan kaukolämpöputkien peittämistä, koska se on hidasta työtä.

Ensimmäisessä vaiheessa kaupunki rakentaa Kartanonrannantiestä vain Leimuntien ja Kartanonrannanpuiston välisen osan.

Tiepohjiin on jo ajettu karkeaa kiviainesta. Koneet vetävät parhaillaan uusia viemäri- ja vesijohtoputkia, kaukolämpöputkia sekä sähkö- ja puhelinkaapelointeja.

Bussiliikenne palaa jo kuun vaihteessa

Hämeenlinnan Katistentie on ollut poikki heti Katumantienristeyksen jälkeen aina Leimuntielle saakka.

Katistentien bussiliikenne on kulkenut vaihtoehtoisia reittejä koko heinä-elokuun ajan.

Leimuntie on nyt työn alla, ja se avataan liikenteelle kuun vaihteessa. Myös linja-autoliikenne palautuu silloin normaaliksi.

– Urakka on loppusuoralla, Helenius lupaa.

Rakentamissuunnitelmat tarkentuvat syksyllä

Kartanonrannan tonttien myynnistä ja rakennuttamisesta vastaa maanomistaja Jacob Krogius. Hän on sopinut yhteistyöstä espoolaisen Asuntosäätiön kanssa.

– Asuntosäätiöllä ei ole vielä suunnitelmaa siitä, miten lähdemme siellä liikkeelle, kertoo Asuntosäätiön toimitusjohtaja Esa Kankainen.

Asuntosäätiöllä on Kartanonrannassa kaavoitettuna erityyppisiä omakoti- ja rivitaloja sekä tontteja. Kankaisen mukaan Asuntosäätiö todennäköisesti ulkoistaa omakotitalojen rakentamisen, sillä se ei kuulu heidän repertuaariinsa. Siitä, mitä Asuntosäätiö itse rakentaa, ei ole vielä päätöksiä.

– Riippuu suhdanteista, mitä tehdään ja milloin.

Rakentamista ei aloiteta tänä vuonna

Kankaisen mukaan tämän vuoden puolella ei tapahdu mitään. Suunnittelua ei ole vielä aloitettu, eikä päätöksiä rakentamisesta ole tehty. Kun kohde suunnitellaan ja siihen haetaan luvat, on se useamman kuukauden prosessi.

– Tämän vuoden puolella ei ole teoriassakaan mahdollista aloittaa vielä mitään rakentamista, koska hankkeita ole viety vielä eteenpäin. Syys- lokakuussa, tiedämme enemmän, mitä alueella meidän puolesta tehdään.

(HäSa)

Päivän lehti

28.1.2020