Uutiset

Karvakuono tuntee jo muodin

Pienten koirien suuri suosio on tuonut Suomeen koirien muotivaatteet. Enää ei tarvitsekaan ihastella Paris Hiltonin koiran asusteita muotilehtien sivuilta. Suomesta saa koiralle niin kristallipantoja, divaanisohvia, pantakoruja, t-paitoja, mokkatakkeja kuin tuulitakkejakin. Ja koiran voi pukea muotiväreihin tai vaikkapa muotihuoneen design Burberry-villapaitaan.

Mikäli haluaa seurata viimeisintä trendejä, koirien uusi muotiväri on suklaanruskea, jossa tehostevärinä käytetään pinkkiä.

Maastokuosi on poikakoiran unelma

Pari kuukautta sitten ypäjäläinen Tiina Kaskihalme perusti Yappy Fashion -nettikaupan, josta koiran omistajat saavat viimeisimmän muodin mukaiset vaatteet ja asusteet lemmikilleen.

– Idea lähti omasta tarpeesta. Omille koirille ei löytynyt kivoja vaatteita, yrityksessä avustava aviomies Atte Kaskihalme kertaa.

Yappy Fashionissa myydään Puppia-merkkisiä tuotteita. Puppia on eteläkorealainen koiravaatemerkki.

– Ykköstuote on hiihtotakki. Myös poikakoirille ostetaan paljon maastokuosista takkia. Siinä on äijämeininkiä.
Vaikka valikoimassa on jos jonkinnäköistä tarviketta, asustetta ja koiran petiä, Kaskihalme muistuttaa, että koira ei ole nukke, vaan elävä eläin, lemmikki.

-Peruslähtökohta on, että tuotteet ovat asianmukaisia ja laadukkaita.

Kaskihalmeet ovat yllättyneitä siitä, kuinka ympäri Suomea Puppia-tuotteet ovat herättäneet kiinnostusta.

– Ihmisillä on ilmeisesti nyt varaa ja kiinnostusta panostaa lemmikkeihinsä. Fakta on myös se, että kun pieniä koiria on nykyään aiempaa helpompi saada ja ne ovat todella suosittuja, tarve vaatteisiin on kasvanut. Pienet koirat saattavat palella, eikä kaikilla koirilla ole kahta karvakerrosta.

Koiraa pitää totuttaa pukeutumaan

Kaupungilla näkyy joskus nolostuneen näköisiä koiria, jotka selvästi häpeilevät kura-asuaan. Kaskihalme herähtää nauramaan.
– Tuttua. Koira voi tuntea olonsa noloksi ja koirat reagoivat eri tavalla asusteisiin.

Koiraa pitääkin opettaa kärsivällisesti. Leikin avulla koiraa voi totuttaa pitämään esimerkiksi bootseja tai sadeasua.

– Koiralle ei saa nauraa. Lemmikki kyllä tottuu helposti puettaviin ja hyvin muotoiltuihin vaatteisiin.

Jos omalla koiralla ei vielä ole vaatteita, mutta tarvetta olisi, mistä kannattaa aloittaa?

Kiinanharjakoira Ilonalla pitää kevyellä pakkasella tekomokkaista manttelia. Terho Aalto/HäSa

– Kun me hankimme coton de tuléarin, huomasimme, että se aina pesun jälkeen juoksi pitkin olohuonetta. Koiralla on pitkä turkki, joten pesun jälkeen sen on kylmä. Saimme vinkin, että koiran voi kääriä pyyhkeeseen. Nykyään on myös koirille tarkoitettuja kylpytakkeja. Se lämmittää pesun jälkeen.
Kylpytakin lisäksi rohkaisen kokeilemaan myös takkia, joka sadesäällä suojaa koiraa päältä.

Kaskihalme kuitenkin huomauttaa, että jos koiralla on pitkä karva, suoja-asu ei suojaa, jos koiran kanssa leikkii ulkona.

– Pieni koira on hyvä aina pestä ulkoilun jälkeen ainakin jaloistaan varsinkin kaupungissa, vaikka käyttäisikin vaatteita. (HäSa)

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic