fbpx
Uutiset

Karvalehti on taas Äimäjärven kiusana

Vesikasvi karvalehti haittaa taas Äimäjärven virkistyskäyttöä. Järvi ei kuitenkaan vielä ole yhtä huonolla tolalla kuin aikaisempina vuosina. Hämeenlinnan kaupungin ympäristöasiantuntija Heli Jutilan mukaan karvalehteä esiintyy keskimäärin viisi metriä leveinä lauttoina, toisinaan leveämpinäkin.

Ainakin Äimäjärven yleisellä uimarannalla uiminen onnistuu vielä, joten kaikkien rantojen kiusana karvalehti ei vielä ole. Jutila kertoo itsekin käyneensä testaamassa Äimäjärven uimakelpoisuuden.

-Lähinnä kasvista on esteettistä haittaa, vaikka tuntuuhan se jaloissa pinnan alla. Veneelläkin pääsee vielä kulkemaan suhteellisen hyvin.

Yleisohjeena Jutila sanoo, ettei karvalehteä ole syytä lähteä harventamaan vedestä. Lähinnä kannattaa poistaa rantaan ajautuneet kappaleet ja kuljettaa ne kompostiin. Tällöin järven ravinteiden määrää voidaan vähentää edes hieman.

Kalamiehet Kauko Karapalo ja Matti Väisänen ovat huolestuneita Äimäjärven tilasta. Kalaa tulee, jos tietää oikeat paikat. Muutoin karvalehti voi napata siimasta ja syötistä kiinni.

-Kohta menee umpeen varmaan koko järvi. Paikoitellen veneellä pitää mennä rantoja pitkin, jotta pääsee edes jotenkuten eteenpäin, Karapalo tuskailee.

(HäSa)

Menot