fbpx
Uutiset

Karvoista eroon - ainakin hetkeksi

Useimmat naiset haluavat eroon ihokarvoistaan keinolla millä hyvänsä. Erityisesti kainalot, sääret ja bikinirajat halutaan siistiä rantakuntoon.

Ihotautien erikoislääkäri Ari Karppisen mukaan karvaton iho on nykyään normi ja se on erittäin tavoiteltua. Erityisesti naisten mielestä naisen ihon pitää olla sileä, mutta miehet saavat olla karvaisia.

– Karvattomuus on trendi, johon pyritään. Jopa jotkut miehet haluavat päästä selkä- ja rintakarvoistaan eroon.

Laserilla lähes karvattomaksi

Karppinen poistaa ihokarvoja laser-menetelmällä muun muassa Linnan Klinikalla.

Hänen mielestään ihokarvojen poistamisesta ei ole ihmiselle varsinaisesti haittaa, mutta sivuoireita voi tulla. Niitä ovat esimerkiksi karvatupen tulehdukset ja sisäänpäin kasvavat karvat. Sisäänpäin kasvavia karvoja aiheuttaa muun muassa neulapoltto ja karvojen nyppiminen.

– Joskus sisäänpäin kasvavia karvoja tulee myös koneella ajamisen tai epilaattorin käytön seurauksena. Laserhoitoon sisäänpäin kasvavia karvoja ei liity ja ne voidaan tuhota laserilla.

Laseria suositellaan, jos karvoista on todellista ongelmaa ja tarvitaan erittäin tiuhaan tapahtuvaa poistamista. Laserilla karvatupet tuhotaan kokonaan.

– Karvojen kasvu vähenee ja hidastuu, mutta harvoin päästään karvoista kokonaan eroon.

Laserhoito maksaa noin 300-350 euroa hoitokerralta.
Hoitokertoja on noin 4-6, jolloin saadaan yleensä 60-80 prosenttia karvoista pois. Kasvot vaativat enemmän hoitoa kuin muut alueet, koska kasvoissa on sitkeämpiä karvoja hormonaalisista ja perinnöllisistä syistä.

Pöheikkö on epäsiisti

Kauneuskeskus Pinjamin SKY-kosmetologi Mia Edelman-Kokkonen naurahtaa, että pilailuohjelmien vitsit pöheikköisistä bikinirajoista ovat menneet hyvin perille. Yhä useampi haluaa ammattilaisen apua karvanpoistoon.

– Ihmiset haluavat huolitellun olemuksen, joka näyttää siistiltä, Edelman-Kokkonen kertoo.

Naiset haluavat erityisesti eroon säärikarvoista ja siistit bikinirajat. Pinjamissa karvoja poistetaan lämminvahalla.
Kosmetologi Jonna Ståhlberg kertoo, että monia ensikertalaisia jännittää bikinirajojen siistiminen.

– Usein asiakas sanoo, ettei tämä nyt niin kamalaa ollutkaan.

Tänä keväänä kauneuskeskuksessa on innostuttu erityisesti kainalokarvojen vahauksesta, koska kainalot säilyvät pidempään siistinä, eikä heti ajelun jälkeen tule sänkeä.

– Kun poistaa karvoja säännöllisesti vahalla, ne pysyvät kauemmin poissa. Vaha poistaa karvan karvatupesta ja samalla heikentää karvan kasvamista. Kotikonstiksi paras valinta on kylmävaha, Ståhlberg vinkkaa.

Valoimpulssilla karvat pois

Hämeenlinnassa toimiva SKY-kosmetologi Tarja Tuominen tekee valoimpulssihoitoja. Valoimpulssi- ja radioreferenssitekniikkaan perustuvassa hoidossa tuhotaan karvatuppi, jolloin karvat eivät kasva enää yhtä nopeasti.

Valoimpulssihoidossa suositellaan viittä hoitokertaa.
Tuomisen mukaan yhä useampi toivoo pääsevänsä ihokarvoista lopullisesti eroon. Myös miehet ovat kiinnostuneita poistamaan ihokarvojaan, mutta harva uskaltautuu hoitolaan asti.

– Miehiltä olen poistanut selkäkarvoja satunnaisesti.
Jos ei kuitenkaan budjetti riitä kosmetologin tai ihotautilääkärin toimenpiteisiin, Tuominen suosittelee kotikonstiksi epilaattoria tai vahausta kotona. (HäSa)

Menot