fbpx
Uutiset

Kasvi oppi sanomaan: Janottaa

Moni ihminen tykkää puhua kotikasveilleen. Nyt on kehitetty kasvi, joka pystyy kommunikoimaan takaisin. Singaporessa muunnettu kasvi alkaa loistaa, kun se tarvitsee vettä.

Opiskelijat ilmoittavat muuntaneensa erästä kasvia geneettisesti, niin että se sai vihreän merkkivärin meduusalta. Kasvi “alkaa loistaa”, kun se stressaantuu veden vähyyden vuoksi.

Loisteväri on kylläkin vaikea havaita paljaalla silmällä. Värin pystyy erottamaan optisella sensorilla.

Tutkijat arvioivat, että tämän kaltaisten kasvien kehittäminen saattaa auttaa maanviljelijöitä tehostamaan keinokastelua.

Merta edemmäs kalaan

Hyvää kannattaa lähteä hakemaan kauempaakin. Näin on tuuminut melkoinen joukko Etelä-Amerikan voroja, jotka ilmestyivät Hongkongiin sopivasti vuotuiseen jalokivishow’hun.

Kiinan poliisin mukaan Tyynenmeren takaa saapui Hongkongiin ainakin sata varasta. He edustavat virkavallan mukaan Chilen, Kolumbian, Perun ja Venezuelan rikosliigoja.

Vierailulle saapuneilla on selkeä taktiikka. He harhauttavat uhreja muun muassa suihkuttamalla tomaattiketsuppia näiden päälle.

Toinen tehokas tapa on pudottaa seteleitä lattialle uhrin eteen. Niinpä eräältä mieheltä napattiin 55 000 dollaria (yli 45 000 euroa) sisältänyt laukku, kun hän kumartui poimimaan maasta lattarivorojen pudottamia kolmea sadan taalan seteliä.

STT

Menot