Uutiset

Kasvottomien miesten rahat

”Suomeen tulossa olevan lainmuutoksen johdosta päiväkahvi-ilmoitusten julkaisu on kielletty. Tästä johtuen joudumme sulkemaan oppilaslistan, varmat treffit -osion ja kaupunkiseuraa tekstiviestipalvelun.”

Pätkä on kopio Sihteeriopiston nettisivulta. Sunnuntaina voimaan astuneiden lainmuutosten piti poistaa maksullista seksiä tarjoavat ilmoitukset lehdistä ja nettisivuilta. Hyvä idea, joka ei kuitenkaan käytännössä toteudu.

Sihteeriopiston oman ilmoituksen mukaan opiston liiketoiminta on tarkoitus siirtää ulkomaiselle yhtiölle. Tämän jälkeen verkkosivustolta löytyvät taas niiden noin 150 prostituoidun yhteystiedot.

Porsaanreikiä siellä, porsaanreikiä täällä. Poliisi ei voi puuttua verkkosivustojen toimintaan, jos ne ovat ulkomaisten yhtiöiden omistamia.
Keskusrikospoliisin erikoistutkija Jari Leskinen kuitenkin uskoo Helsingin Sanomissa, että markkinoinnin rajoittaminen vaikeuttaa prostituution harjoittamista. Miten niin vaikeuttaa? Sihteeriopiston puolitoistasataa demimondia, yön ruusua, yleistä naista, lauttaa, nahkaa, konetta tai masiinaa jatkavat edelleen toimintaansa, ihan samaan tapaan kuin ennenkin.

Vaikka porsaanreikiä löytyy, niin lainmuutoksella nyt ainakin osoitetaan yhteiskunnan paheksunta. Jos haluttaisiin todella näkyviä, konkreettisia muutoksia, pitäisi maksulliseen seksiin tarttuvien ihmisten kuvat julkaista vaikka ulkomaisella nettisivustolla. Uskon, että joku diktatuurin ikeessä oleva ja ihmisoikeuksia polkeva maa ottaisi tälläisen palvelun ilomielin vastaan, kunhan oikeasta hinnasta sovitaan.

Millaiset miehet sitten rahoillaan pyörittävät prostituutiota? Tutkijat sanovat, että tavalliset.

Väitöskirjaa suomalaisista seksin ostajista tekevä Anne-Maria Marttila sanoo, että it-alalla ja miesvaltaisissa ammateissa työskenteleviä on korostuneen paljon.

Kuulin kerran prostituution puolesta puhujan suusta lauseen, että raiskaukset lisääntyisivät jos prostituutiota ei olisi. Olin pudota tuoliltani. Se siis tarkoittaa, että kynnys raiskata ohikulkeva nainen laskisi. Miksi miehet eivät älähdä? Tämä jos joku on miesten eläimellistämistä.

Onko se nyt niin vaikeaa saada ilmaiseksi ja ilman väkivaltaa? Vastaan samaan hengenvetoon, että ei. Kyse ei olekaan siitä. Kansainvälisesti liikkuvilla asiakkailla on tutkijoiden mukaan taipumus ajatella, että ainakin juuri hänen prostituoitunsa on alalla vapaaehtoisesti. Ja tietenkin ihan vain sinua varten!

Maailman vanhin ammatti -termi saa muuten pääni sekaisin. Tällä sievistelevällä lausahduksella viitataan prostituutioon, ihmiskauppaan. Maailman vanhin keino hankkia elantonsa on ollut juurien ja muiden kasvinosien keräily.

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic