Uutiset

Katainen vaatii tehokkaampaa järjestystä kunnan palveluihin

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen vaatii, että julkisia palveluja aletaan johtaa tehokkaammin. Hän näkee, että tällä hetkellä rahaa ja työntekijöiden aikaa menee hukkaan nimenomaan huonon johtamisen takia.

– Esimerkiksi terveydenhuollossa meillä on enemmän rahaa kuin koskaan. Silti tarjolla on pätkätöitä, ja hoitoon on jatkuvat jonot, hän sanoi lauantaina Lammilla, missä hän avasi Lammin Kokoomuksen kunnallisvaalikampanjan.

Katainen ehdottaa turhien lääkärissäkäyntien ehkäisyksi esimerkiksi tehokkaampaa puhelinpalvelua lääkäripäivystykseen. Näin joissakin kunnissa on jo tehty.

Kunnallisvaalityö ei näkynyt ainakaan riehaksi asti viikonloppuna, vaikka ehdokkaita oli liikekannalla. Lammin Kokoomuksen ehdokkaat tarjosivat kuntalaisille kahvia ja pasteijaa Konnarin koululla. Hattulan Vasemmistoliiton ehdokkaat sen sijaan jalkautuivat Parolan Valintatalon pihaan kahveineen ja konvehteineen.

– Ihmisiä on vaikea saada kiinni, koska he tulevat kauppaan autolla ja ajavat pois heti kaupan ovesta ulos astuttuaan, nauroivat ehdokkaat Anna-Maija Honkonen ja Marika Wahlman.

Päivän lehti

5.6.2020