Uutiset

Katajiston kartano myydään ulosotossa

Katajiston kartanon alue Aulangolla myydään pankkisaatavien kattamiseksi ulosotossa. Kiinteistöistä ja Hämeenlinnan kaupungin omistaman maa-alueen vuokraoikeudesta ei järjestetä pakkohuutokauppaa, vaan ne myydään tarjousten perusteella. Tarjousten viimeinen jättöpäivä on 15. kesäkuuta.

Johtava kihlakunnanvouti Raimo Mantere kertoo, ettei vuokraoikeudelle ja kiinteistöille ole määritelty lähtöhintaa. Ulosottokaaren mukaan hyväksyttävä tarjous ei kuitenkaan saa selvästi alittaa normaalia hintatasoa, ja Katajiston alueelle yritetään parhaillaan haarukoida sellaista.

– Se on vaikea juttu, sillä kiinteistöjen ja vuokramaan lisäksi ostajalle siirtyy myös kiinteistöjen kunnostusvelvollisuus, ja se täytyy ottaa huomioon hinnassa.

Nykyinen yrittäjä huolehtii Katajiston toiminnasta vielä kesän yli ja se vapautuu uuden omistajan käyttöön syyskuun alussa.

Ulosotossa myydään 16,4 hehtaarin suuruisen maa-alueen vuokraoikeus sekä yhteensä 60 rakennusta tai rakennelmaa. Näistä 40 on leirintäalueella sijaitsevia mökkejä.

Tarkempia tietoja alueesta ja myyntiehdoista löytyy verkkosivuilta www.huutokaupat.com ja www.oikeus.fi/14499.htm.

Päivän lehti

30.5.2020